söndag 14 april 2019

Stormskörd av Mattias Leivinger & Johannes Pinter

Titel: Stormskörd
Författare: Mattias Leivinger & Johannes Pinter
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-535-3
Serie: Harry 
Språk: Svenska
Antal sidor: 464
Finns hos: Adlibris / Bokus
**********************************************************************************
Handling: I en sjukhussäng ligger polisinspektör Iris Rivedal försänkt i djup medvetslöshet. En pistolkula sitter begravd innanför hjässbenet, ändå återhämtar hon sig förvånansvärt väl.

I väntan på hennes uppvaknande söker kollegorna vid Stockholmspolisen febrilt svaret på vem den mystiske förövaren är. Han som låg bakom mordvågen i Stockholm och till slut dog i ett eldhav i Swedenborgskyrkan.

Samtidigt anländer två män till Stockholm för att slutföra det märkliga uppdraget. Med sig har de ett mardrömslikt vapen som dödar såväl kropp som själ. De överlevande samlar sig för slutstrid, för sin frihet eller undergång.
Alla har de sina speciella intressen i Iris. men vem är vän och vem är fiende i det spel där hon plötsligt blivit centralpjäsen?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Jag läste första delen i denna serie i januari, "De mörkermärkta". Förlaget var vänlig nog att skicka första delen i samband som de skickade mig uppföljaren.

I "Stormskörd" kastas vi direkt in där föregångaren slutar med uppgörelsen som hade förödande konsekvenser. Tempot är högt från start och håller i sig i stort sett hela läsningens gång. Jag hade lite svårt att komma in i första delen men denna har jag mycket lättare att komma in i och gillar faktist bättre än "De mörkermärkta", inte så att jag ogillade den men fastnade mer för denna.

I den här delen får vi veta mer om vad som hänt i det förflutna och de händelser som startade allt, hur det påverkade vissa valda personer. Här finns inslag av övernaturliga krafter, ockultism och hemliga sällskap. Det är svårt att sätta en genre på denna bok, det är väl en blandning av polisroman med inslag av det övernaturliga med en hint av hemligt sällskap, jag gillar det.

Jag har inget emot tjocka böcker om alla sidor har ett syfte. Jag var lite orolig här måste jag erkänna att den skulle vara lite väl för lång för sitt eget bästa, men sidorna flög förbi och ingen sida kändes onödig då tempot är högt och berättelsen intressant rakt igenom.

Ska bli intressant att se hur författarna väljer att avsluta denna berättelse med alla trådar, ser klart fram emot att läsa.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Piratförlaget, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.