söndag 28 april 2019

Kommande böcker: Maj 2019

Här kommer en drös med böcker som släpps i maj som jag är sugen på att läsa. Det är verkligen en hel del. Den där att-läsa-listan blir verkligen inte mindre.

Efter skandalen av Sarah Vaughan
Utgivningsdatum: 2019-05-14
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: En ung kvinna anklagar en av ministrarna i den brittiska regeringen för ett fruktansvärt brott. James Whitehouse är framgångsrik och omtyckt, med nära band till premiärministern. För frun Sophie kommer anklagelserna som en chock. Hon är fast besluten om att skydda sin familj och det privilegierade liv de lever. 

Kate Woodcroft är en erfaren brottmålsadvokat, specialist på sexualbrott, och den som får uppdraget att driva faller. Hon vet att rättskipning i praktiken handlar om vem som argumenterar bäst, men denna gång är hon övertygad om att James är skyldig och att han måste få sitt straff. 

Kommentar: Blev riktigt sugen på denna när jag var hos Albert Bonniers Förlag på event och de pratade bla om denna bok.
***************************************************************************************************************************
Det första chiffret av Denise Rudberg
Utgivningsdatum: 2019-05-13
Förlag: Forum

Handling: Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm. 
Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor. 

Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet. 

Kommentar: Jag har ju lite svårt för Marianne Jidhoff serien men den här boken är jag lite nyfiken på.
***************************************************************************************************************************
Se mig falla av Mons Kallentoft
Utgivningsdatum: 2019-05-03
Förlag: Forum

Handling: Tre år har gått sedan Tim Blancks sextonåriga dotter försvann under en resa till Mallorca. Han har lovat att aldrig sluta leta, ett löfte som slitit sönder hans äktenskap och fått honom att bosätta sig i Palma, där han försörjer sig som privatdetektiv. 

När han får i uppdrag att utreda en misstänkt otrohetsaffär dras han oväntat in i en värld av korruption och skoningslös girighet. Och i begärens dunkla vrå tycker han sig plötsligt ana sin dotters skugga. Med fara för livet kastar han sig in i jakten på sanningen om vad som hänt henne. 

Kommentar: Malin Fors serien har jag otroligt svårt för trots det fortsätter jag läsa den, Herkulesserien älskar jag. Det här är ingendera av de serierna och jag är allt lite nyfiken.
***************************************************************************************************************************
Skuggspelet av Anna Bågstam
Serie: Morden i Lerviken #2
Utgivningsdatum: 2019-05-31
Förlag: Norstedts

Handling: En kvinna har försvunnit under märkliga omständigheter. Allt tyder på att hon blivit kidnappad. Snart flyter ett lik i land i lilla fiskeläget Lerviken i Öresund. Offret har frätskador och går inte att identifiera. Vem försöker sopa igen spåren efter sig? 

Civilutredaren Harriet Vesterberg jobbar desperat för att hitta gärningsmannen. Samtidigt håller hon ett vakande öga på glömska pappa Eugen, och kämpar på med den vacklande relationen med advokaten Rikard, vars polerade yttre döljer en hemlighet. 

Parallellt med händelserna i Lerviken närmar sig ett politiskt toppmöte i Landskrona. Harriets chef Margareta inleder ett samarbete med en karriärlysten kommunalpolitiker, men Harriet misstänker att politikern har brunare värderingar än hon offentligt står för. Snart befinner sig Harriet i en desperat kamp mot klockan dör hon står inför valet att bryta mot reglerna eller följa dem, med förödande konsekvenser som följd. 

Kommentar: Tyckte verkligen om första delen i den här serien så jag ser fram emot att fortsätta på den.
***************************************************************************************************************************
Den oönskade av Alex Dahl
Utgivningsdatum: 2019-05-16
Förlag: Norstedts

Handling: Cecilia lever ett lugnt liv i den lilla norska byn Sandefjord. Hon är gift med sin barndomskärlek Johan och de bor i ett vackert hur med två små döttrar. När en pojke, Tobias, hamnar i Cecilias familj som tillfälligt fosterbarn, störs hennes välordnade liv. Hon har inte tid med ytterligare ett barn, men Johan insisterar på att de ska göra "det rätta". Pojken vet inte vilka som är hans föräldrar, det enda han vet är att han har tagits . om hand av ett par missbrukare de senaste åren.

Några dagar efter hans ankomst upptäcks kvinnan i missbrukarparet, svenska Anni, död i hamnen. Vem är pojken och hur har han hamnat i lilla Sandefjord? Det visar sig snart att Cecilia vet mer än hon först gett sken av. Och pojken verkar veta något om Cecilia. Samtidigt som Cecilia med näbbar och klor försöker upprätthålla sin fasad avslöjas hemlighet efter hemlighet och allting börjar sakta rämna.

Kommentar: Klart intresserad av den här.
***************************************************************************************************************************
Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke
Utgivningsdatum: 2019-05-
Förlag: Piratförlaget

Handling: Under en exklusiv svensexa hamnar svensken Amir Yasin mitt i ett blodigt terrorattentat på franska rivieran och blir gripen misstänkt för mord. 

Den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarke chef Fabia Moretti blir snart inkopplade i utredningen. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins? 

Romanen är första delen i serien om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet. 

Kommentar: Även här är jag klart nyfiken att läsa.
***************************************************************************************************************************
Den tysta patienten av Alex Michaelides
Utgivningsdatum: 2019-05-09
Förlag: Modernista

Handling: Alicia Berensons liv är till synes perfekt. Hon är en känd konstnär gift med en eftertraktad modefotograf. Tillsammans bor de i ett lyxhus med stora fönster och utsikt över en park i ett av Londons mest fashionabla områden.

En kväll kommer Alicias make hem från en modefotografering och Alicia avlossar fem skott i hans ansikte, för att därefter aldrig mer säga ett ord. Alicias vägran att prata eller komma med någon som helst form av förklaring förvandlar en våldsam familjetragedi till någonting mycket större. Ett mysterium som fångar allmänhetens fantasi och gör Alicia den tysta patienten ökänd.


Theo Faber, rättsmedicinsk psykoterapeut, har väntat länge när han till sist får chansen att ta sig an fallet. Hans besatthet av Alicia av att få henne att prata och att få fram sanningen om det brutala mordet på hennes make leder honom allt djupare in i hans eget psyke och hans egna motiv, tills det hotar att förgöra honom.

Kommentar: Låter verkligen som en bok i min smak.
***************************************************************************************************************************
Två sanningar och en lögn av Riley Sager
Utgivningsdatum: 2019-05-17
Förlag: Modernista

Handling: Två sanningar och en lögn. De fyra flickorna lekte ofta den leken i den lilla stugan vid Camp Nightingale. Vivian, Natalie, Allison och nybörjaren Emma Davis, yngst i gänget. Men leken tog slut den natt då Emma såg sina vänner smyga ut i mörkret. Vivan, som försiktigt stänger dörren med ett hyschande finger över munnen, är den sista som Emma eller någon ser av de tre.

Det är länge sedan nu. Emma är en stigande stjärna på New Yorks konstscen. Hennes mörka förflutna har hon förvandlat till tavlor, fyllda av svarta löv och ärrande träd, som täcker spöklika och dystra figurer i vita klänningar.

När Franscesca Harris-White, ägare av Camp Nightingale, ser målningarna ber hon Emma att återvända till lägret, denna gång som bildlärare. Emma ser en chans att till sist ta reda på vad som hänt hennes vänner. Vad hon inte vet är att en säkerhetskamera är installerad i stugan där hon bor, samma stuga som hennes vänner försvann från femton år tidigare. Och att ju närmare sanningen hon kommer, desto närmare kommer hon också döden.

Kommentar: Att jag tycker om att läsa den här typ av genre lär ju inte ha undgått dem som följt denna blogg ett tag.
***************************************************************************************************************************
Skamvrån av Sofie Sarenbrant
Serie: Emma Sköld #7
Utgivningsdatum: 2019-05-20
Förlag: Bookmark Förlag

Handling: En flicka lägger sig på en spårvagnsräls i Bromma och inväntar tåget. I en annan del av Sverige hamnar en man i en djup grav i skogen. Ingen av deras nära och kära känner till den annalkande katastrofen. Kommer deras liv gå att ändra?

De två drabbade är inte bekanta, men har något livsavgörande gemensamt. Nu är det upp till kriminalinspektör Emma Sköld att hitta sambandet innan det är för sent.

 Kommentar: Älskar den här serien, älskar den här författaren.
************************************************************************************
Vackra unga döda av Jessica Fellowes
Serie: Mitford-morden #2
Utgivningsdatum: 2019-05-17
Förlag: Bokförlaget Polaris

Handling: När Pamela Mitford firar sin 18-årsdag på Asthall Manor har det glada 20-talet nått . sin höjdpunkt, och Asthall är invaderat av ett kotteri av njutningslystna, vackra unga personer ur gräddan av den engelska societeten. Deras traditionsenliga skattjakter är vida omtalade men leken slutar i tragedi när den grymma, karismatiska Adrian Curtis blir knuffad från den närliggande kyrkans tak och avlider. 

Polisen slår fast att mördaren måste vara tjänsteflickan Dulcie. Men Mitfordsystrarnas barnsköterska och förkläde Louisa Cannon är övertygad om att Dulcie är oskyldig och fast besluten att rentvå henne. 

Kommentar: Tyckte så mycket om första delen i denna serie så jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen.
***************************************************************************************************************************

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.