onsdag 3 april 2019

Cold case: Försvunnen av Tina Frennstedt

Titel: Cold case: Försvunnen
Författare: Tina Frennstedt
Förlag: Forum bokförlag
ISBN: 978-91-3715-201-1 
Serie: Cold case #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 412
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: "Försvunnen" är första delen i Cold Case, en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. 

En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DND-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet. 

Tess Hjalmarsson, kriminalinspektör och chef för Skånes cold case-grupp, tar sig an fallet. Hon brinner för att utreda gamla fall och att slutligen kunna ge anhöriga svar på vad som egentligen hände. Parallellt kämpar Tess med sitt ganska misslyckande privatliv och en barnlängtan som ser ut att gå i kras efter att flickvännen har lämnat henne. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: "Försvunnen" är den första boken i en serie som författaren Tina Frennsted valt att kalla "Cold case". Det är en serie om kriminalinspektörerna Tess och Marie, som arbetar i Skånes Cold case-grupp. Serien inspireras av verkliga fall och utspelar sig i Malmö och Österlen. "Försvunnen" är inspirerad av Helena Andersson som försvann i Mariestad 1992.

Tina Frennstedt arbetat många år som kriminalreporter, hon har specialiserat sig på just cold cases. Kriminalromaner som inspireras eller baseras på verkliga fall tycker jag alltid är intressant att läsa. Här använder hon sina kunskaper mycket väl för att förmedla denna bok. Hon har ju verkligen en gedigen kunskap i det hon skriver, det märks verkligen. Detta är en trovärdig deckare, otroligt spännande, jag kunde verkligen inte räkna ut hur det låg till förrän jag kom mot slutet. Boken är otroligt spännande och intressant. Det handlar om två olika fall men det är inga problem att hålla i sär dem och hålla reda på dem.

Huvudkaraktärerna Tess och Marias privatliv blandas väl in i historien. Jag tycker om dem båda och vill verkligen läsa mer om dem. De båda är så originella, två väldigt starka kvinnor.

Ser verkligen fram emot fortsättningen på denna serie. Rekommenderas varmt.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Forum bokförlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.