måndag 4 mars 2019

Film: Robin Hood

Titel: Robin Hood
Originaltitel: Robin Hood 
Premiär: 30 november 2018 (Sverige) 
Längd: 1 h 56 min 
Skådespelare: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Eve Hewson, Jamie Dornan, Tim Minchin, Paul Anderson
Genre: Action ┃Adventure ┃Thriller
Betyg på IMDb: 5,3
Länk till IMDb

Handling: "Robin of Loxley och hans följeslagare gör uppror mot den korrupta engelska kronan i ett spännande äventyr som bygger på den klassiska berättelsen."

Kommentarer: Historien om Robin Hood har berättats flertalet gånger och gått upp på bio lika mycket ungefär. Sherwoodskogens hjälte är nu åter tillbaka, det finns tydligen mer utrymme att berätta denna historia, en ny historia.

Robin av Loxley är en ung lord från Nottinghamn. Han har sitt gods och lever gott där. Ni vet hur blir sen, boy meets girl, girl meets boy och de blir lycklig kära, i hans fall i Marian. Sheriffen av Nottingham tvingar bort honom från sin älskade och till korstågen i Jerusalem. Efter fyra år återvänder han, förändrar. Han har blivit dödsförklarad, hans gods står i spillror och Marian har gått vidare till en annan man då hon trodde att han var död. Tillsammans med John planerar han att hämnas på personen som är orsaken bakom allt, precis Sheriffen av Nottingham.

Jag tycker att denna film har fått lite väl oförtjänt dålig kritig och omdöme. Det är såklart ingen mästervek men det är en actionladdad och bra version på historien om Robin Hood. Visst vet jag redan vad som kommer att hända, vem som blir kär i vem, vem som hämnas på vem, vilka pilar som skjuts, vilka som vinner i slutet osv. Men det gör ingenting, jag blir underhållen under de två timmarna som filmen utspelar sig.

Fotot är riktigt snyggt, jag menar riktigt snyggt. Här har man satsat på att få en mer ungdomligare touch. Robin Hood är mer "street" än någonsin. Dialogen är mer ungdomlig och mer "street", jag gillar det. Det unga och moderna syns inte minst på kläderna, han springer inte omkring i trikåer utan kläderna påminner om något hämtat ur Assassins Creed.
Större delar av filmen är inspelat i Dubrovnik, Kroatien. Jag är född i Kroatien och varit massor av gånger i Dubrovnik. Så det är kul att se den älskade staden i ännu en film.

Taron Egerton som spelar Robin Hood har jag alltid gillat och han passar perfekt i den här rollen. Han och Jamie Foxx gör ett bra radarpar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.