onsdag 27 februari 2019

Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid

Titel: Evelyn Hugos sju äkta män
Författare: Taylor Jenkins Reid
Förlag: LB Förlag
ISBN: 978-91-7799-029-1
Original titel: The seven husbands of Evelyn Hugo
Språk: Svenska
Antal sidor: 431
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv. 

Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. 

Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Denna bok damp ner i brevlådan som en överraskning. Det bästa med att bli överraskad med utskick av böcker är att jag får läsa böcker och författare jag annars kanske hade missat. När jag började läsa denna hade jag inga förväntningar på den mer än att jag eventuellt skulle få läsa om en massa härlig Hollywoodglamour.

Men vilken pangträff detta blev! Jag har redan läst en av årets bästa böcker, bra start. Jag älskade den här boken från start till slut. Det här är sträckläsning i dess bästa form. Det är så mycket som är bra med den här boken. Riktigt härligt att få ta del av Evelyn Hugos glamourösa och intressanta liv. Genom hela boken andas en nostalgisk, glittrig och glamourös känsla. Författaren lyckas verkligen att fånga den rätta Hollywood andan. Bakom kulisserna är det dock inte så glamouröst alla gånger, vi får även ta del av Hollywoods baksida. Handlingen flyter på och sättet som boken är uppbyggd på. Jag gillar att man får ta del av olika nyhetsartiklar, det var en väldigt spännande och givande detalj.

Karaktärerna är underbara, även de man förväntas att inte gilla. de är iof inte så underbara men de lyckas fånga och beröra mig oavsett om jag gillar dem eller inte.
Huvudkaraktären Evelyn Hugo är otroligt intressant. Hon är inte genomgod och inte heller inte genomond, något hon absolut inte hymlar med. Det är trevligt att läsa om en huvudkaraktär som har fel och brister. Hon känns liksom mer levande på så sätt. Hon är en väldigt intressant person att läsa om, jag vill hela tiden veta mer om hennes liv. Hon är inte bara vacker utan smart med en mystisk aura kring sig, precis som hon vill ha det. När jag läser om henne och alla andra karaktärer ser jag Marilyn Monroe, Greta Garbo, Elizabeth Taylor, Audrey Hepburn framför mig.

Det är inte bara glitter och glamour i denna bok. Berättelsen har även ett fint djup där författaren tar upp aktuella ämnen även för idag. Jag kan inget annan än rekommendera er att läsa denna bok. Låt er försvinnas i Evelyn Hugos händelserika liv.

Betyg: 5 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från LB Förlag, tack för den.

4 kommentarer:

 1. Den har jag tänkt läsa i Mars :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du har underbar läsning framför dig :) Fantastisk bok

   Radera
 2. Men visst är den underbar! Håller med till hundra procent =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så underbar bok detta va :) Helt magisk och fantastisk

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.