fredag 11 januari 2019

Kommande böcker: Januari 2019

Vi har ju kommit in en bit i januari men jag ville ändå göra ett inlägg om böcker som släpps i januari som jag är sugen på att läsa. Lite för att själv ha koll också. Vi kan konstatera att deckare och thriller är en genre jag verkligen läser mycket av och dras till, men det visste jag ju :)

Kastanjemannen av Sören Sveistrup
Utgivningsdatum: 2019-01-29
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: En kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När figuren undersöks upptäcker man fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan. 

Samtidigt som polisen jagar en mördare letar de också efter spår som kan leda dem till den lilla flicka, tänk om hon fortfarande lever?

Kommentar: Så nyfiken på den här boken då jag sett den överallt på min instagram. Eller inte själva boken men bilder på den och ett utskick som förlaget gjorde i december månad. 
************************************************************************************


Svarta änkan av Johanna Mo
Utgivningsdatum: 2019-101-09
Förlag: Forum

Handling: Jakob Khalil vid Citypolisen plågas av skuldkänslor sedan ett vittnet tog sitt liv rakt framför hans ögon, och hans förtroende bland kollegorna har dalat. 


När han kopplas in på mordet på en fotbollsspelare tycks fallet enkelt i den låsta lägenheten fanns bara spelarens gravida och förvirrade fästmö. Men Jakob är inte övertygad. 

Fler mord sker och han är den enda som misstänker att en seriemördare härjar i Stockholm. Men vad är motivet? Klockan tickar. Jakob försöker febrilt att följa spåren, men ingen tror honom. I sin jakt på bevis tar han genvägar han inte borde och leds in i ett vågspel som är på väg att kosta honom allt. 

Kommentar: Det här är en författare som jag har varit nyfiken på ett bra tag. Kanske är det dags att äntligen snart ge mig ann henne. 
*********************************************************************************************************************
Cold case: Försvunnen av Tina Frennstedt
Utgivningsdatum: 2019-01-17
Serie: Cold case #1
Förlag: Forum

Handling: Försvunnen är första delen i Cold Case, en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. 


En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet. 

Tess Hjalmarsson, kriminalinspektör och chef för Skånes cold case-grupp, tar sig an fallet. Hon brinner för att utreda gamla fall och att slutligen kunna ge anhöriga svar på vad som egentligen hände. 
Parallellt kämpar Tess med sitt ganska misslyckande privatliv och en barnlängtan som ser ut att gå i kras efter att flickvännen har lämnat henne. 

Kommentar: Jag var på en frukostträff i höstas där Bonnierförlagen presenterade vårens böcker. Författaren till den här boken var där och jag blev riktigt nyfiken på den. Vi fick med oss en okorrigerad förhandsgåva.  
************************************************************************************************************************

Storm skörd av Mattias Leivinger & Johannes Pinter
Utgivningsdatum: 2019-01-21
Förlag: Piratförlaget

Handling: I en sjukhussäng ligger polisinspektör Iris Riverdal försänkt i djup medvetslöshet. En pistolkula sitter begravd innanför hjässbenet, ändå återhämtar hon sig förvånansvärt väl. 


I väntan på hennes uppvaknande söker kollegorna vid Stockholmspolisen febrilt svaren på vem den mystiske förövaren är. Han som låg bakom mordvågen i Stockholm och till slut dog i ett eldhav i Swdenborgskyrkan. 

Samtidigt anländer två män till Stockholm för att slutföra det märkliga uppdraget. Med sig har de ett mardrömslikt vapen som dödar såväl kropp som själ. De överlevande samlar sig för slutstrid, för sin frihet eller undergång. Alla har de sina speciella intressen i Iris. men vem är vän och vem är fiende i det spel där hon plötsligt blivit centralpjäsen?

Kommentar: Detta är för mig två okända författare men jag är väldigt nyfiken på dem. 
************************************************************************************************************************

Till det bittra slutet av Eva Dolan
Utgivningsdatum: 2019-01-11
Förlag: Modernista

Handling: Ella Riordan är en samhällsaktivist som blev känd när hon misshandlades av polisen under en protestaktion. Nu ockuperar hon en byggnad vars ägare säger upp hyresgäster för att kunna omvandla huset till lyxiga bostadsrätter. 


Hon är fast besluten att stanna kvar och skydda de få kvarvarande hyresgästerna, trots dödshot. Men när Ella återvänder till sin lägenhet en sen kväll efter en fest uppe på taket med sina medockupanter mäts hon av en fasansfull scen. I panik ringer hon sin granne Molly, som övertygar henne om att polisen inte kommer att tro på hennes berättelse. Tillsammans gör de upp en makaber plan. Men deras hemlighet riskerar snart att bli avslöjad. En granne berättar för Molly att han hört Ella gräla med en man i trapphuset. Misstron mellan Ella och Molly växer och efterverkningar av den ödesdigra natten hotar att förändra bådas liv för alltid. 

Kommentar: Eva Dolan är lite av en favorit.
************************************************************************************************************************
Leona: Ur aska i eld av Jenny Rogneby
Utgivningsdatum: 2019-01-10
Serie: Leona #4
Förlag: Wahlström & Widstrand

Handling: Sex ungdomar hittas döda efter en häftig brand på Skeppsholmen i Stockholm. Utredaren Leona Lindberg kopplas in på fallet, och en förundersökning om mordbrand inleds. När ännu en våldsam brand bryter ut på Centralstationen mitt på rusningstid uppstår fullständig kaos. Många skadas och dödas. Bränderna följer ett otäckt mönster och den enda överlevande som vet bakgrunden är en sextonårig flicka som ligger nedsövd, svårt brännskadad på Karolinska sjukhuset. 


Leona inser att ungdomarna har lockats in i en livsfarlig självmordslek som sprids via nätet. För att förhindra att fler dör måste hon snabbt ta reda på vad den går ut på, vem som kan tänkas ligga bakom, och var nästa brand kan komma att ske. 

Samtidigt fortsätter Leona sitt dubbelliv med en fot på var sida om lagen. Omständigheterna har tvingat henne att ligga lågt under en tid, men nu står . hon i begrepp att sätta en ny plan i verket för att uppnå sina mål. Men planen innefattar en man som hon får oväntat starka känslor för, och problemet är att han inte är så samarbetsvillig. 

Kommentar: Jenny Rogneby har också seglat upp som en favorit. Riktigt peppad på denna. 
************************************************************************************************************************
 

I mörkret av Cara Hunter
Utgivningsdatum: 2019-01-16
Serie: Adam Fawley #2
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Handling: En kvinna och ett barn hittas, svårt medtagna men vid liv, inspärrade i en källare. Ingen vet vilka de är och den förvirrade, äldre mannen som äger huset säger att han aldrig har sett dem. Grannarna är chockade hur detta kunnat hända på deras lugna gata. 


Kriminalkommissarie Adam Fawley gör ett genombrott i utredningen när det uppdagas att en annan ung kvinna och ett barn försvann i samma område för flera år sedan. Men inget är vad det först ser ut att vara och Fawleys eget förflutna gör sig påmint i jakten på en samvetslös förövare. 

Kommentar: En till för mig ny författare men jag är klart nyfiken. 
************************************************************************************

2 kommentarer:

  1. Om du gillar deckare, hoppas jag att du också vill läsa min, som heter Familjen! Den är del ett i en serie om kriminalare Erik Ljung i värmländska Sunne. Böckerna ges ut av Lind&Co, ljudboken kommer ut 21 januari med uppläsare Reine Brynolfsson!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.