lördag 26 januari 2019

Isolerad i paradiset av Eva Karlsson

Titel: Isolerad i paradiset
Författare: Eva Karlsson
Förlag: WorldCraft 
ISBN: 978-91-6399-545-3 
Språk: Svenska
Antal sidor: 246
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: Ella hittar kärleken online i brandmannen Ashmed. Kontakten blir allt intensivare och Ashmends mejl och telefonsamtal blir snart ett välkommet inslag i Ellas annars gråa vardag. Det dyker upp flera varningstecken på vägen att allt inte står rätt till, men Ella är förblindad av kärleken och blir förälskad i både Ashmed och hans söta dotter Salma. 

Efter en kort tid övertalas hon att lämna livet i Málaga och flytta till paradisön Mallorca. Redan från dag ett märks Ashmeds lynniga humör, men Ella inser inte att det är hans verkliga jag och är snabbt fast i en negativ och aggressiv relation. Ella går från att ha njutit av livet till att bli isolerad från sin omgivning och manipulerad att tro att hon inte är någon utan Ashmed. 

Under många är är hennes liv fyllt av fysisk och psykisk misshandel och när hon blir gravid ökar Ashmeds kontrollbehov och en dag märker Ella att hon förbereder sig för sig egen flykt tillbaka till Sverige. Isolerad i paradiset är baserad på en verklig historia. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Jag fick ett mail av författaren till den här boken om jag ville läsa den. Efter att ha läst på om handlingen  tackade jag ja.

Det här är en bok som var svår att lägga ifrån sig, dels för att den var lättläst men också för att jag ville veta hur det skulle gå för Ella. Det är smärtsamt att läsa om hur hon både psykiskt och fysiskt bryts ner av mannen hon trodde var hennes livs kärlek.

Det är inte svårt att förstå att det som händer Ella har författaren själv upplevt, att det är självupplevt. Det gör ont i mig att läsa om det som händer henne. Många gånger undrar jag varför hon bara inte lämnar honom tidigare. Men det är väl så man är kär, man tror att det inte kommer att hända flera gånger, de lyckas bryta ner en tills man tror att man inget är värld.

Boken är oerhört välskriven och texten flyter på bra. Man riktigt känner av hennes stress och hur nedbruten hon är. Samtidigt finns det en ljusglimt att hon kommer levande ut ur detta och skapar sig ett fint och värdigt liv från hennes plågoande. Ashmed är en människa jag i stort sett önskar allt ont i världen. Jag vill kalla honom psykopat för det är precis det han är. Män som ger sig på kvinnor på detta sätt önskar jag verkligen allt ont i världen.

Denna bok var ett recensionsexemplar från författaren, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst boken. Och den är skrämmande och berörande. Jag förstår, på ett plan, att det kan vara lätt att överse saker som den verbala misshandeln när man bara vill ha kärlek och bekräftelse och man hoppas och hoppas. Jag tycker att författarinnan är modig som skrivit så utlämnande, visat hur naiv hon har varit men till sist haft styrkan att ta sitt förnuft till fånga och lämna honom och paradisön. Fler borde läsa boken och inse hur lätt det är att fångas av fagra löften och fagra män.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller verkligen med i vad du säger. Riktigt modigt av författaren att skriva så utlämnande.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.