söndag 27 januari 2019

De sju som såg av Denise Rudberg

Titel: De sju som såg
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-834-16
Serie: Marianne Jidhoff #7
Språk: Svenska
Antal sidor: 332
Finns hos: Adlibris / Bokus
**************************************************************************************
Handling: I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom. 

Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. 

En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkar. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Detta är en serie jag har blandade känslor för, har varit på väg att ge upp den flera gånger men än har jag inte gett upp den utan fortsätter läsa den. Denna var en av de bättre i serien.

De här böckerna är väldigt lättlästa, man sitter ut dem i en sittning i stort sett. Precis som titeln antyder är detta den sjunde delen i serien om Marianne Jidhoff, Torsten Ehn och Augustin Madrid. Man vet vad man får när man läser denna bok. Ämnet i boken är viktigt och tyvärr alltid aktuellt., kvinnors utsatthet.

Mitt största problem med denna serie det är allt tjat om de fina gatorna, fina chokladen, inredning osv än om de aktuella brotten för att vara en serie som ska handla någorlunda om brott och utredning. Visst är det trevligt att följa huvudpersonernas privatliv något men i den här serien är det i stort sett det största som berörds. Här handlar halva boken om att Marianne behöver gå ner i vikt och börja träna. Det är väldigt mycket prat om vin hon inte bör dricka, powerwalks, joggingturer, tryffelnougat hon inte bör äta, Torsten fungerar som hennes PT. Väldigt tröttsamt för det tar upp för mycket plats och fokus från fallet de håller med på. Augustin är sjuk och frånvarande i stort sett hela booken, de nya kollegorna av utredningsteamet förblir anonyma då det ägnas för mycket tid åt Mariannes vikt.

Men visst det är en läsvärd bok, speciellt om man gillar serien.

Betyg: 2 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.