söndag 20 januari 2019

Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul av Maria Ernestam

Titel: Brutna ben och brustna hjärtan - en alldeles omöjlig jul
Författare: Maria Ernestam
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-024-6 
Språk: Svenska
Antal sidor: 279
Finns hos: Adlibris / Bokus
Läst i december 2018. Ligger lite efter med recensionerna. 
***************************************************************************************************************************
Handling: Ingenting går riktigt 42-åriga Lisbeth Cederströms väg. Hon tycker visserligen om sitt lilla hus vid havet, trivs som lärare och har rotat sig i Frillesås, dit hon flyttade för fem år sedan. Så är hon singel. Vilket möjligen är bättre än att vara olyckligt kär. 

Men när julen närmar sig blir allt bara värre. Skolans rektor vill peta henne från idrottstimmarna till förman för en manlig alpin mästare. Gamle pojkvännen Harry dyker upp och är trött på sin glamorösa flickvän. Hennes syster Helena vill föda sitt fjärde barn hemma till familjens fasa och bästa vännen Saras dotter får problem med polisen. När sedan köket måste rivas upp och ska fixas av en helt okänd hantverkare är olyckan fullständig, och till råga på allt vill mamma servera julbordet redan klockan elva. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken passade perfekt att läsa i december månad innan jul. Fler och fler förlag släpper numera julböcker. För mig blir det inte så att jag läser så jättemånga veckorna innan jul men en eller två brukar det bli. Jag orkar inte läsa för många puttenuttiga böcker i rad. Men för att få den där mysfaktorn innan jul så blir det som sagt någon bok läst iallafall.

Huvudkaraktären Lisbeth var lätt att tycka om. Det var trevligt att få följa henne och lära känna henne. Hon växer otroligt mycket under bokens gång, jag höll verkligen inte med henne om vissa val och saker hon gjorde men hon var lätt att ta till sig. Nästan skrek ut i glädjerop när hon äntligen lärt sig att säga ifrån till sin familj eftersom hon alltid låtit sig bli överkörd av mamman och inte mins systern. Här finns givetvis en kärlekstriangel, författaren fick till det och jag är nöjd med slutet. Kanske lögnen om det brutna benet var en smula överdrivet men den bjöd in till en massa skratt, så det är ju betyg på att det ändå funkade.

Även om det inte blev en fullpottare för mig så är detta en väldigt trevlig och mysig feelgood. Här är det julbak, saffransbullar, julbasar, julstök, skidåkning och allt som julen hör till för hela slanten. Den lockade absolut fram julkänslan hos mig.

Maria Ernestam är en författare jag absolut vill läsa mer av.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Louise Bäckelin Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.