torsdag 27 december 2018

Fullbordad Goodreads utmaning


För ett par dagar sedan fullbordade jag min Goodreads utmaning. Jag hade satt upp som mål att läsa 100 böcker och jag kom i hamn här om dagen.

Jag har inte många mål som jag sätter upp genom året för jag märkte att det blev en stress och press på att klara av målen. Läsningen blev liksom lidande av att jag hade för många mål och utmaningar på gång. Jag är inte en person som planerar min läsning utan jag läster det jag känner mig sugen på för stunden. Så att ha ett mål med hur många böcker jag ska hinna med på ett år är tillräckligt för mig.

I år var jag även med på Boktolvan, även den har jag klarat av. Det räcker med dessa två utmaningar för mig helt enkelt för att inte döda min läslust.

2019 kommer förmodligen målet bli att läsa 100 böcker, vi får se om jag håller mig till det eller om jag sänker det något.

Lite statistik som Goodreads lämnade mig med, alltid lika roligt att se över sin läsning något som den statistik nörd jag är :)


10 kommentarer:

 1. Jag har läst många böcker som inte finns på goodreads så även om jag uppnått mitt läsmål så har jag inte gjort det där.. lite stört men men. Jag brukar inte heller ha så många utmaningar för jag vill nöjes läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis läsning ska vara för nöjes skull och ingen press och stress :)

   Radera
 2. Bra jobbat! 100 böcker på ett år är ju väldigt bra!
  Jag är också som du, gillar inte att ha massa tvång/måste hängande över mig. Speciellt inte när det gäller nåt jag tycker om, för då blir det inte roligt. Jag vill också läsa det jag vill och när jag vill. Men förstår samtidigt om man vill testa på något nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, känner mig verkligen nöjd :) Precis läsning är ju njutning och något man tycker om och älskar så då vill inte jag att den ska bli lidande av för många utmaningar som jag känner stress och press över.

   Radera
 3. Grattis! Jag brukar ha som mål att läsa 100 böcker men i år sänkte jag det faktiskt till 80, just för att det blev lite stressigt förra året. Och precis som du så nöjer jag mig med den utmaningen :) Tidigare hoppade jag på alla utmaningar jag snubblade över men det blev liksom aldrig något av det sedan i slutändan ändå..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) jag tänker i år nog satsa på 80 böcker och känner man sen att man klarar fler är det ju bara att höja goodreads målet.

   Radera
 4. Oj, många sidor i Kings bok, som vanligt vad jag förstår. Har inte läst något av honom. Kul med statistik! Jag tror att jag hamnade på ca 80 böcker i år, men kommer nog inte hinna läsa så många nästa år när jag har litet annat jag också vill ägna mig åt. God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen många sidor i den kan man säga. Till dess "försvar" ska sägas att jag har pocket versionen så texten är ju ganska liten.

   Radera
 5. Gud vad grym du är som läst 100 böcker!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.