torsdag 27 december 2018

De aderton av Anton Berg

Titel: De aderton
Författare: Anton Berg
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-525-1 
Språk: Svenska
Antal sidor: 393
Finns hos: Adlibris / Bokus
***************************************************************************************************************************
Handling: Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En timme och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka. 

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än idag, på de högsta av poster. Och dess medlemmar är beredda att göra allt, till och med mörda en minister, för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut. 

(Goodreads.com) 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: De aderton är Anton Bergs debutroman. Jag är lite svag för debutromaner och denna lät verkligen som en bok i min smak. Författaren är dokumentärjournalist och radioproducent som har arbetat för P3. När man läser boken får man lätt uppfattningen att huvudpersonen i denna bok Axel Sköld ligger ganska nära författaren själv.

Berättelsen känns trovärdig, den är fylld med historiska gåtor som dessutom är kopplade till verkliga händelser gör det hela intressantare. Konspirationsteorier är jag också svag för och det kryllar det av här, gamla sällskap, tankarna dras givetvis lite till Dan Browns Robert Langdon.

Jag upplevde dock berättelsen ibland som lite ojämn, kände den blev lite seg i mitten men det tar verkligen fart på slutet. Vissa frågor lämnades obesvarade när jag kom till slutet så det känns ju som att det kan komma en uppföljare.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.