lördag 20 oktober 2018

Det som göms i snö av Carin Gerhardsen

Titel: Det som göms i snö
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-505-7 
Språk: Svenska
Antal sidor: 366
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: Ett otroget kärlekspar sätter sig i bilen för att hitta en avskild mötesplats. En ung, vilsen kvinna får oväntat lift av en främling. En man kör för fort på de snötäckta vägarna. Alla inblandade har passerat samma ravin. men bara en har kört någon av vägen, bara en har lämnat någon att dö. 

Från att inte ha känt till varandra knyts de samman av en eskalerande våldsspiral, och fastän ingen av dem känner till hela bilden är det ändå någon som vet tillräckligt för att berätta historien. 

Det som göms i snö är en oförutsägbar psykologisk thriller, där ingenting är vad det ger sig ut för att vara. Skuld, hat och destruktivitet är det bränsle som driver berättelsen framåt, och i fjärran hägrar hämndens ljuva eufori. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Äntligen är Carin Gerhardsen tillbaka med en ny bok. Hennes Hammarbyserie är en av mina favoritserier. I "Det som göms i snö" har hon förflyttat handlingen till Visby och Gotland.

Detta är en spännande bok från första till sista sidan. Detta är ingen deckare utan mer en psykologisk thriller med väldigt mycket oväntade vändningar. Det var länge sedan jag läste en bok med så mycket oväntade vändningar och twister. Spänningen finns där från första sidan. Det här är en bok som bygger på att man faktiskt inte vet så mycket om handlingen. Boken är fylld av oväntade vändningar, när man tror att man har koll på läget så lägger Gerhardsen till en pusselbit som gör att man får tänka om helt och hållet. Uppbyggnaden med en dåtid 2014 då olyckan skedde och nutid 2018 efterspelet av olyckan och hur den har påverkat alla inblandade. Man är inte helt säker på hur allt hänger ihop förrän de sista sidorna. Riktigt spännande och Gerhardsen vet verkligen hur hon ska bygga upp stämningen i sina böcker.

Det är intressant att få följa flera av karaktärerna och deras liv samt tankar. Det är ett riktigt bra och intressant persongalleri. Samtliga karaktärerna känns levande även om vissa gör mig både arg och frustrerad. Det är Sandra som jag känner mest för av förståeliga skäl när man läser boken.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.