fredag 28 september 2018

Profetens vinter av Håkan Östlundh

Titel: Profetens vinter
Författare: Håkan Östlundh
Förlag: Bokförlaget Polaris
ISBN: 978-91-8864-782-5 
Språk: Svenska
Antal sidor: 365
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: Döden för dem samman. Elias mister sin far, Ylva mister sin älskare. Allt de vill är att förstå vad som hände, men snart kämpar de för sina liv. Deras motståndare har obegränsade resurser. De har bara varandra. 

(Goodreads.com)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har bara läst en bok tidigare av Håkan Östlund, Släkte blev det då som jag verkligen gillade. Varför det inte blivit fler av denna författare vet jag inte.

Profetens vinter är en riktig bladvändare som jag fastnade för på en gång, de gick inte att lägga ifrån sig innan den var utläst. Det är en spännande bok med ett väldigt högt tempo. Boken är oförutsägbar och allt kan hända.

Jag gillar båda huvudpersonerna Elias och Ylva. Elias känner jag med då han i början av boken får ett fruktansvärt sjukdomsbeslut som senare visar sig inte vara så farligt, men att gå i ovissheten är hemskt.

Stor del av boken utspelar sig i Farsta/Farsta Strand i ett speciellt hus. Jag själv bor i Farsta och har sett detta hus många gånger under mina promenader då jag går förbi där i stort sett varje gång jag är på långpromenad. Det är verkligen ett vackert hus som sticker ut.


Detta är den första delen i en planerad trilogi. Jag vill definitivt läsa vidare på denna serie och hoppas det inte döljer på tok för länge tills nästa del släpps.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokförlaget Polaris, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.