lördag 29 september 2018

Mörk ängel av Laini Taylor

Titel: Mörk ängel
Författare: Laini Taylor
Förlag: Bazar Förlag
ISBN: 978-91-7028-272-0
Original titel: Daughter of Smoke & Bone
Serie: Önskemånglarens dotter #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 378
Finns hos: Adlibris / Bokus
************************************************************************************
Handling: Över hela världen syns plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. Det rör sig om spår efter okända bevingade varelser. I en mörk, dammig butikslokal minskar en djävuls förråd av människor tänker oroväckande snabbt. 

I de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande plötsligt in i ett brutalt krig mot märkliga väsen från en parallell värld. 

Möt Karou. Hon fyller sina skissböcker med monster som kan vara verkliga eller kanske inte. Hon har en tendens att försvinna bort i mystiska "ärenden". Karou talar många språk och alla är inte mänskliga. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon? Frågan plågar henne ständigt, och hon sätter sig i sinnet att ta reda på svaret. 

När en av de främmande, den vackra Akiva som flyr undan förföljare spänner blicken i Karou på en bakgata i Marrakesh, dras Karou in i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter uppdagas och en kärlekshistoria, med rötter i en brutal forntid, börjar spira. Kommer Karou att ångra att hon försökt ta reda på sanningen om sig själv?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Mörk ängel är den första delen i en serie som författaren kallar Önskemånglarens dotter. Jag såg denna överallt på instagram och hos olika bokbloggare. Jag blev klart sugen, den verkade både intressant och spännande. Jag klickade hem hela serien på förra årets bokrea tror jag och nu är äntligen första boken läst. Efter alla hyllningar om denna bok hade jag höga förväntningar som tyvärr inte infriades helt.

Jag har blandade känslor för Mörk ängel. Första halvan uppfyllde min förväntningar, den var både bra, spännande och rolig. Jag gillade den unika världen som vi introducerades för. Jag har alltid gillat att läsa om änglar, vet inte varför men de har alltid fascinerat mig. Här handlar det bla om änglar och andra mystiska varelser, magi, parallella världar och så mycket mer. Laini Taylor har lyckats skapa ett speciell och härlig stämning över Prag och hur hon beskriver dess caféer, gator och så mycket mer.
Jag gillar även de trovärdiga och rappa dialogerna mellan karaktärerna. Riktig härlig huvudkaraktär i Karou.

Tyvärr så sjönk mitt intresse i mitten när berättelsen tog en helt annan riktning. Från att vara spännande och intressant gick boken till att vara rörig och seg istället. Det blev svårt att hänga med i alla återblickar. Världen vi befinner oss i denna bok är komplex och den tar ett tag att förstå sig på, så jag blev mest förvirrad över tidshoppen och hade svårt att hänga med i dem. Helt plötligt hade namnen ändrats, det tog ett tag att fatta vem som var vem. Att det visade sig vara en omöjlig kärlekshistoria gjorde det bara värre.

Som helhet är detta är ok bok, men jag blev besviken. Visst kommer jag läsa de två som är kvar i serien eftersom jag har den hemma.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.