måndag 13 augusti 2018

Strandhotellet av Olséni & Hansen

Titel: Strandhotellet
Författare: Olséni & Hansen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-588-5
Serie: Mord i falsterbo #4
Språk: Svenska
Antal sidor: 366
Finns hos: Adlibris / Bokus
***********************************************************************************
Handling: Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. 

Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder. 

Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen "En charmör från Skanör" kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Att åter igen få möta Ragnar, Egon och alla andra härliga karaktärer i denna serie, underbart. Som vanligt råkar de ut för den ena tokigheten efter den andra. Älskar hur aktiva och hur mycket som händer i deras liv, inte ska åldern hejda dem från att fortsätta leva livet, alla pensionärer i denna serie är som en frisk fläkt och jag blir så glad att återse dem igen.

Dessa författare gör mig aldrig besviken, det är underbart att läsa den här serien. De har verkligen lyckats med att kombinera en stor portion humor med lite kriminal vid sidan om. Det här är den fjärde delen i serien om Mord i Falsterbo.

Strandhotellet är en lättsmält deckare med glimten i ögat. Det jag gillar bäst är alla karaktärer, Mårten är min favorit men de är alla så lätta att tycka om. I den här delen får vi följa med när Mårten och Frugan som han kallar frun sin tar sig till en familjerådgivare. Att Mårten är skeptisk till det är en underdrift men som jag fnissar under dessa stunder. Pensionärerna är hopplösa men hur kan man inte annat än tycka om dem, de har ju så mycket kärlek i sig. Så fint att Egon med sina 85 år har bestämt sig att ge sig ut i dejtingvärlden, sen att det inte går som han tänkt sig är en annan sak. Så härligt att få läsa om karaktärer som inte bara är vackra och unga, jag tycker om att läsa om dessa som har en hel del livserfarenhet. De har livsglädjen kvar och är inte bara gamla och skröpliga.

Strandhotellet är en perfekt bok att läsa såhär sommartider, ja alltid såklart men man får ju mer känsla när den utspelar sig på sommaren. Passar också perfekt när man vill ha något lättläst och lättsamt med en stor dos humor och underbara karaktärer. Olséni & Hansen kan verkligen det här med att locka fram skratt hos sin läsare genom att beskriva situationer på ett otroligt humoristiskt sätt.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.