tisdag 7 augusti 2018

Pastor Viveka och hundraårsjubileet

Titel: Pastor Viveka och hundraårsjubileet
Författare: Annette Haaland
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-712-7
Serie: Pastor Viveka #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 300
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************
Handling: Det har blivit dags för att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum, något som alla tycker bör ske på den årliga julmarknaden. I övrigt har medlemmarna i jubileumskommittén olika åsikter om hur det ska gå till. De bakande tanterna i kyrkan är till exempel arga på paret i den stora villan på kullen som de tycker försöker ta över jubileet genom att vilja sponsra allt och bjuda alla på mat och kaffe. "Vem ska i då komma till vårt kafé"? undrar Selma och Viola. 

Pastor Viveka måste navigera sig fram genom allt detta, samtidigt som hon går kurs för att lära sig att uttrycka sina känslor på ett nyansera och balanserat sätt, har bekymmer med en veckopendlande man, en obstinat tonårsdotter, ansvar för en fryst laxforell som en av tanterna har vunnit på lotter samt sina egna existentiella funderingar och tvivel. Som om inte det räckte inträffar snart ett nytt, förbryllande mord i kyrkans närhet. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Pastor Viveka och hundraårsjubileet är en mysig roman som lutar åt deckarhållet. Men här är det inga otäcka mord som beskrivs in i detalj utan fokus ligger på karaktärerna och de boende i Enskede. Det är istället en charmig historia och lite av en lågmält pusseldeckare. Bokens styrka ligger i karaktärerna och skildringen av relationerna. Ibland är det skönt att läsa om mord på detta sätt som ombyte. Själva morden är inte så jättespännande men det är inte syftet i denna bok, lite tunt är det allt och jag upplever slutet lite väl hastigt.

Pastor Viveka är en varm och fin karaktär med stort hjärta. Hon uppfattar sig själv inte så väldigt positivt, fortfarande bär hon t-shirts med budskap under prästkläderna men har även börjat gå en kurs för att lära sig säga ifrån, det går sådär.

Det här var ett kärt återseende, jag ser fram emot att läsa nästa del i denna serie och möta alla karaktärer åter igen.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.