måndag 6 augusti 2018

Film: Blade

Titel: Blade
Originaltitel: Blade 
Premiär: 12 februari 1998 (Sverige) 
Längd: 2 h
Skådespelare: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N´Bushe Wright, Donald Logue
Genre: Action ┃Horror
Betyg på IMDb: 7,1
Länk till IMDb

Handling: "Precis innan Blades mamma ska föda honom blir hon biten av en vampyr. Blade får på så vid både människor och vampyrblod och blir en nästan oövervinnelig varelse. Han har vampyrens styrka och människans känslor. Blade växer upp till att bli en vampyrjägare för att hämnas sin mammas namn. Vampyrerna har infiltrerat nästan alla stora organisationer men de behöver Blades unika blod för att kunna kalla på vampyrguden La Magra och ta makten över människorna."

Kommentarer: Jag älskar Marvel filmer och hade i helgen tänkt se senaste Avengers filmen men så kom jag på att jag inte sett Doctor Who, Black Panter och någon mer eller ja några fler. Just för att se senaste Avengers filmen är bra att ha sett just Doctor Who och Black Panter har jag förstått. Så fick jag något infall och googlade på alla Marvel filmer och insåg att jag hade missat ett par stycken så i mitt infall fick jag för mig att jag nu ska se alla i den ordning som de kom. Hittade en lista på alla Marvel filmer här. Hoppar de första fem kände jag.

Så först ut blev Blade. Har hört en del om denna film men inte sett den tidigare. Wesley Snipes hör inte direkt till min favorit skådespelare, har alltid av någon anledning haft svårt för honom. Tycker mest han ser löjlig ut i sin läderrock och solglasögon natt som natt. Men jag antar att detta var coolt när den kom ut 1998, jag ser den alltså 20 år senare än alla andra. Han går omkring och ser mest förstoppad och hjärndöd ut. Utan de är de övriga skådespelarna som står för skådespeleriet, även om Stephen Dorff spelar över lite han med.

Med tanke på att jag ser denna 20 år senare är det ingen film jag kan ta seriöst eller allvarligt. Visst lite spännande är den ibland, fightscenerna är snyggt filmade och jag blir lite underhållen under tiden. Inledningen är sådär som jag minns 90-talet (jag är född i början på 80-talet), technomusik på hög volym, kläderna, ja ni som va med vet vad jag menar.
Det här är ingen film jag kommer komma ihåg så värst länge.

Finns del 2 och 3 också så dem ska jag också se snart. Betar av Marvel filmerna i den ordning de kom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.