lördag 14 juli 2018

Sjusiffrigt av Anna Karolina

Titel: Sjusiffrigt
Författare: Anna Karolina
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-511-4 
Språk: Svenska
Antal sidor: 385
Finns hos: Adlibris / Bokus

********************************************************************************
Handling: De tre kvinnorna har varit bästa vänner sedan högstadiet. Nu har de en skuld de inte kan betala på laglig väg. 

En sen kväll kidnappar Carla, Nikolina och Julia sonen till en klädmiljardär. De är noggrant planerade, stenhårda, synkade och effektiva. Ändå går någonting fel. 

I desperation tvingas de återigen överge sina trygga medelklassliv för att jaga pengar. Men polisen kan inte tro att det är kvinnor som står bakom de råa brotten, och det ser ut som om de kommer att komma undan. 

Till dess att deras förflutna kommer ikapp. Och relationen till offret kommer emellan. 

I Sjusiffrigt ställs vänskapens lojalitet mot attraktionens oemotståndlighet. Det är en hårdkokt polisthriller med sexigt språk och oväntade förvecklingar. Tre kaxiga kvinnor som är vana att ta det de vill ha, har plötsligt tagit sig vatten över huvudet. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har läst de två första böckerna i serien om Amanda Paller som Anna Karolina har skrivit och verkligen gillat dem. Sjusiffrigt handlar inte om Amanda, här är det helt nya karaktärer.

Det är kul att läsa att det är kvinnor som är de som gör brotten, det hör inte till vanligheterna i denna typ av bok. Det är tre kvinnor som är i desperat behov av pengar, och de har inte mycket tid till att skaffa dem. Deras lösning är att kidnappa en rikemansson. Att det spårar ut är inte svårt att lista ut. Jag gillar att huvudpersonerna är kvinnor, alla tre är intressanta. Jag hade gärna velat veta mer om deras bakgrund, kände att jag saknade det något och inte fick lära känna dem ordentligt förutom Julia. Jag kan inte direkt sympatisera med kriminella, oavsett deras goda intentioner. Men det var väldigt intressant ändå.

Sjusiffrigt bjuder på många olika vändningar, oftast går det i ett högt tempo med en rad överraskningar. Anna Karolina är en skicklig berättare, jag gillar verkligen hennes sätt att skriva. Det som drog ner betyget lite är att jag kände att det blev lite trögare i mitten, det vände dock mot slutet. Slutet är tragiskt och oväntat, jag hade verkligen inte väntat mig det men det kändes ändå logiskt. Jag tycker det är bra när en författare vågar gå utanför boxen och överraska med slutet. 

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.