söndag 24 juni 2018

Hon som inte vet av Karen Cleveland

Titel: Hon som inte vet
Författare: Karen Cleveland
Förlag: Norstedts 
ISBN: 978-91-1308-129-8
Original titel: Need to know
Språk: Svenska
Antal sidor: 317
Finns hos: Adlibris / Bokus

***********************************************************************************
Handling: Vad gör du när allt du tar för givet kanske är en lögn?

CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag är att avslöja ryska spionceller i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel. Ett par klick senare är allt som betyder något för henne, hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn under hot. Vivian har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Hon slits mellan plikttrogenhet och förräderi, kärlek och misstänksamhet. Vem kan hon lita på?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken kom hem till mig som en överraskning från Norstedts. Jag fick hem ett förhandsexemplar av den. Jag har inte läst så många amerikanska spionthrillers/spionroman och de jag läst har jag inte fastnat så jättemycket för. Men när jag fick hem denna blev jag nyfiken, tur att jag plockade upp den eftersom den var lite annorlunda från de jag läst tidigare. Den var svår att lägga ifrån sig när man väl hade börjat läsa.

"Hon som inte vet" är en kombination av spionroman och relationsroman känner jag. Och just vardagslivet var nog det jag bäst gillade i denna bok, det blandades naturligt med spionberättelsen. Man ifrågasätter verkligen hela tiden vem man kan lita på. Karen Cleveland lyckas hela tiden övertyga mig om en sak för att i ena stunden tvivla på det och svänga om helt och hållet. Det är intressant att sätta sig in i Vivians situation, tänk att upptäcka att mannen man trodde att man kände visar sig vara något helt annat.

Författaren har själv arbetat som CIA-analytiker, det märks att hon har koll. Det är spännande i stort sett hela tiden, även om jag tyckte att det i mitten dalade lite men på det stora hela är det en bra och spännande bok. Vivian tvingas göra ett val som kommer att få stora konsekvenser oavsett för vilket val hon gör.

Betyg: 4 av 5. 

Denna bok var ett recensionsexemplar från Norstedts, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.