onsdag 18 april 2018

Vattenänglar av Mons Kallentoft

Titel: Vattenänglar
Författare: Mons Kallentoft
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-183-5
Serie: Malin Fors #6
Språk: Svenska
Antal sidor: 426
Finns hos: Adlibris / Bokus

***********************************************************************************
Handling: Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete. 

En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare område. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån? 

Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kolleger in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont. Utredningen tvingar henne att konfrontera sina egna demoner, och begäret att låta alkoholen sudda ut verkligheten är starkare än någonsin. Men hon vet att hon inte får ge upp. Hon kan inte svika Ella. Hon måste hitta henne och den som dödade hennes föräldrar. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag börjar i stort sett känns det som iallafall varje recension med att undra varför jag fortsätter på denna serie. Jag har tänkt göra slut med den flera gånger men jag fortsätter att läsa eftersom jag köpte på mig hela serien i stort sett i ett enda svep.

Som alltid så stör jag ihjäl mig på sättet den är skriven, nästan lite poetiskt. Men det värsta är ju som alltid de döda som "talar". Detta stör mig till oändlighet och jag har svårt att höra handlingen eftersom jag stör mig så mycket på det i bok efter bok, de bara svamlar omkring. Det är sidor som man snabbt bläddrar förbi och bara löst läser.

Här upplevde jag boken som oerhört tröttsam som bara tjatar och tjatar om samma saker som i tidigare böcker, Malin har problem, hon är alkoholist, har problem med dottern, hackar upp sig på vissa saker. De här böckerna är även för långa för sitt eget bästa även om nu jag inte är något stort fan.

Jag har heller aldrig gillat Malin Fors så värst mycket, jag tycker nästan rätt illa om henne för att vara ärlig. Jag upplever henne som väldigt självgod och barnslig, rätt egoistisk är hon också. I den här boken framstår inte dottern Tove så värst charmig heller även om hon inte har haft det så lätt alla gånger i sitt liv med en mamma som Malin. Och den där pojkvännen Peter var ju inte så mycket att hänga i grannen. Redan från första början kände jag att han inte var att lita på.

Betyg: 2 av 5

2 kommentarer:

  1. Haha ja, jag kan inte annat än hålla med om din recension. Varför fortsätter vi att läsa? De går ju snabbt i alla fall :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha bra fråga om varför vi fortsätter läsa :) Nu har jag liksom läst 6 böcker så det är väl bara att fortsätta haha

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.