torsdag 15 mars 2018

Revolvermannen av Stephen King

Titel: Revolvermannen 
Författare: Stephen King
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0017-084-4
Original titel: The Gunslinger
Serie: Det mörka tornet #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 221
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: I en främmande värld med genklanger från vår egen möter vi för första gången Roland av Gilead, den siste revolvermannen, en ensam hämnare på väg genom ett ödelagt land på jakt efter den undflyende mannen i svart. 

Här lägger Stephen King grunden till sagan om det mörka tornet. Vi får en glimt av vad Rolands värld har blivit, men inte av hur. Vi träffar Jake, pojken från New York som blir Rolands vän och som ställer honom inför hans livs svåraste val. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här serien har jag hört så gott om, tyvärr föll inte den här första delen mig i smaken. Jag gick in förväntansfull, varken historien eller huvudpersonen griper riktigt tag i mig.

Jag hade svårt att engagera mig. Visst förstår jag att det ska vara filosofiskt och spännande men jag tyckte mest att det var väldigt trögt och tråkigt faktiskt. Seg med ett väldigt onödigt tungt och krångligt språk.

I förorden berättar Stephen King att inspirationen till denna serie kommer från Sagan om ringen, den onde, den fule och Mannen utan ansikte. Detta märks verkligen.

Nu föll inte riktigt denna bok mig i smaken men jag har hela serien hemma så jag ska definitivt ge den en chans.

Betyg: 2 av 5

Böcker jag läst av Stephen King: 
Carrie
22/11 1963

6 kommentarer:

 1. Det jag hade hört mest av allt innan jag själv började läsa serien var att bok ett är tråkig men att man ska fortsätta läsa för det blir bättre :). Själv tyckte jag om första boken också och har hunnit genom tvåan också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska absolut ge den en chans till, det blir nog inte riktigt snart men så småningom.

   Radera
 2. Första delen är verkligen inte bra, andra är lite bättre och tredje är ännu lite bättre. Sedan är det bara att hålla i sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då men jag ska ge den ett försök :)

   Radera
 3. Den här serien är allt annat än homogen - den är hur spretig som helst! Att den är skriven under loppet av flera decennier märks verkligen. Det var ett tag sedan jag läste, men jag vill minnas att jag tyckte att det blev bättre och bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många verkar säga att den blir bättre och bättre.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.