onsdag 28 mars 2018

Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes

Titel: Ensam i Paris och andra historier
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-8826-199-1
Original titel: Paris and one and other stories 
Språk: Svenska
Antal sidor: 287
Finns hos: Adlibris / Bokus

**********************************************************************************
Handling: Nelle är 26 år och har aldrig varit i Paris. Hon har aldrig ens varit på en romantisk weekend någonstans. Att åka utomlands är inte riktigt hennes grej. Men när Nells pojkvän struntar i att dyka upp vid tåget har hon chansen att bevisa för alla inklusive sig själv att hon kan vara självständig och modig. Väl i Paris hittar Nell en version av sig själv som hon inte visste existerade. 

I den andra kortromanen Smekmånad i Paris får vi möta Liv och Sophie från Sophies historie, många år tidigare. Sophie, som är från landet, sveps med i den glamorösa Belle epoque-tillvaron i Paris, men upptäcker att ett liv med en hyllad konstnär som Edouard kan vara komplicerat. Ett århundrade senare följer Liv i hennes fotspår, efter en hastig romans blir smekmånaden i Paris inte riktigt så romantisk som hon hoppats. 

De kortare novellerna bjuder på ett galleri av kvinnor mitt i vardagslivet, där stora som små ämnen blir oförglömliga historier i Moyes skickliga händer. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillar vanligtvis inte noveller, eller gillar och gillar jag läser inte mycket av det då det inte är något jag fastnat för. Jojo Moyes är en favorit så hennes böcker är autobuy. Hennes böcker får mig att känna både feel-good och sorg.

Det här blev ingen favorit av hennes böcker jag läst och jag blir inte lika betagen men jag uppskattade ändå den här boken. Hon har ju ett fantastisk sätt att skriva och en underbar berättarstil så man vill ju fortsätta läsa.

I "Ensam i Paris och andra historier" får vi ta del av två kortromaner och flera noveller, båda kortromanerna utspelar sig som du kan gissa i Paris, älskar Paris så det blir extra mysigt att läsa dem. Samtliga har kvinnor som huvudpersoner. Den historia som jag tyckte bäst om är bokens titel, Ensam i Paris. Det var en typiskt Moyes bok, man vet hur det kommer att sluta men man älskar det ändå. Den var sådär typisk feel-good som gjorde att jag drog upp mungipan i flera leenden.

Varje historia är annorlunda och tar upp ett nytt ämne. Jag kände inte riktigt att de nådde upp till samma nivå som Ensam i Paris. Men de är ändå fina på sitt sätt.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.