måndag 29 januari 2018

Film: Snömannen

Titel: Snömannen 
Originaltitel: The Snowman 
Premiär: 13 oktober 2017 (Sverige) 
Längd: 1 h 59 min
Skådespelare: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Jonas Karlsson, J.K Simmons, Chloe Sevigny, Val Kilmer, Toby Jones. 
Genre: Crime ┃Drama ┃Mystery
Betyg på IMDb: 5,1
Länk till IMDb

Handling: "Någon har skickat ett anonymt meddelande till polisen i Oslo, som får kriminalaren Harry Hole att se likheter mellan försvinnandet av en kvinna och äldre ouppklarade fall. Kan en seriemördare ha återvänt efter flera års tystnad? Tillsammans med sin assistent Katrien Bratt letar Harry Hole desperat efter sammanhang och ledtrådar som kan ta dem tillräckligt nära mördaren för att hindra honom begp flera bestialiska mord."

Kommentarer: Jag hade höga förväntningar på den här filmen pga två anledningar: 1, det är en bok av Jo Nesbö. 2: Michael Fassbender, som är en stor favorit hos mig, avgudar karln. Så när man ser det på papper ser det oerhört lovande ut.

Först skulle Martin Scorsese ha regisserat filmen och handlingen skulle utspelas i USA. Scorsese hoppade av som regissör men stannade kvar som producent. Svenske Tomas Alfredson fick istället äran att regissera och handlingen utspelar sig i Norge istället. Och ja all dialog är på engelska.

Boken är spännande, jag tyckte väldigt mycket om den med en skrämmande historia. Som i alla Harry Hole böcker är mördarna sadistiska och grymma. Man har alltid svårt att lägga ifrån sig en Nesbö bok innan den är utläst. Filmen, tyvärr var den sämre än vad jag hade tänkt mig. Inte dålig men inte bra heller. Jag såg den med min syster och båda upplevde den som väldigt seg, den var en aningen spretig. Visst jakten på en mördare men den hade egentligen tre handlingar som alla spretade åt olika håll och inget samband. Det blir aldrig riktigt läskigt med mordutredningen som det borde ha blivit. Det blir lite rörigt ibland och upplösningen var lite väl hastig.
Snömannen är dock otroligt visuellt vacker, det är fantastiska snygga miljöbilder.

Skådespelarna gör också riktigt bra ifrån sig, vi ser en hel del svenska skådespelare i rollerna.
Michael Fassbender spelar Harry Hole och Fassbender är alltid bra. Han passar faktiskt perfekt som sliten och bakfull Hole.


4 kommentarer:

  1. Då tror jag att jag väntar med att se den tills den kommer på DVD eller en streamingtjänst :)

    SvaraRadera
  2. Inser nu att jag har blandat ihop Snömannen med Blod på snö, som ju inte är med Harry Hole. Nu vill jag plötsligt se den här! :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.