måndag 29 januari 2018

Film: Run all night

Titel: Run all night
Originaltitel: Run all nigh 
Premiär: 17 april 2015 
Längd: 1h 54 min
Skådespelare: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Boyd Holbrook, Bruce McGill, Genesis Rodriguez
Genre: Action┃Crime ┃Drama
Betyg på IMDb: 6,6
Länk till IMDb

Handling: "Sonen Mike har sedan länge brutit med sin far Jimmy som varit yrkesmördare i den ökända Brooklyn-maffian hela sitt liv. När de nu träffas efter många år har allt gått fel och Mike är måltavla för maffian som är ute efter hämnd. Jimmy har nu bara en natt på sig att förhindra att Mike och hans familj går samma öde till mötes som Jimmy själv räknar med att gå."

Kommentarer: Den här har legat här hemma ett bra tag och väntat på att bli sedd och anledningen stavas Joel Kinnaman. Det har bara inte blivit av att jag sett den fram till nu, blev påmind i veckan om att jag inte har sett den är. Och påmind blev jag för att jag träffade just Joel Kinnaman på jobbet i veckan och hade en superkort pratstund, bra start på året. Kan meddela att han är sjukt snygg i verkligheten, supertrevlig och jordnära.

Så tillbaka till filmen lite kort. Det här är en sån film som du redan när du ser trailern vet vad du kommer få. Här stämmer titeln Run all night in väldigt bra, för det är precis det det är, en jakt mot klockan, poliser och fiender. Vi har sett det många gånger tidigare, men ja det håller ändå och jag kan tycka det är skönt att se denna typ av film ibland, där man inte behöver tänka så mycket.

Det här är inget mästerverk men en helt ok film att se en kväll, lite för långt för sitt eget bästa. Filmen utspelar sig i New Yorks mörka bakgator. Det är snabba ryck, intensivt, våldsamt och blodigt. Det är riktiga tuff guys här.


3 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.