måndag 27 november 2017

För oss är natten ljus av Christoffer Holst

Titel: För oss är natten ljus 
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-564-9 
Språk: Svenska
Antal sidor: 220
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Kan världens bästa stad laga världens värsta familj? 

När familjen Brickman äntligen ska lämna USA och åka hem till Sverige efter den pliktskyldigt besökta begravningen av de vuxna barnens farfar nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York. 

En dröm för många, men en mardröm för Oliver. 

Han försöker ignorera det faktum att han tvingas dela rum med sin pensionärstorra syster, krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa och istället fokusera på att han faktiskt är i New York. Möjligheternas och musikalernas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt känns inom räckhåll. 

Under fyra dagar ställs allt på ända bland gula taxibilar, nätter på Brooklyn Bridge och glittrande storstadsgator. För oss är natten ljus är en feelgood-roman om drömmar, förälskelse, familjeband och försoning. 

(Goodreads.com)  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: "För oss är natten ljus" är den första boken jag läser av Christoffer Holst, det kommer definitivt blir fler för den här var underbar.

Oliver och hans familj har blivit strandsatta i New York. Det finns ju värre ställen än NY och vara strandsatta på, jag hade då inte tackat nej till ett par extra dagar i denna fantastiska stad. Nu hör ju till saken att Olivers familj inte riktigt är som alla andra, den är vad ska man säga något dysfunktionell och det går väl sisådär att hålla sams. Alla i familjen Brickman har något problem, vi har mamma Maggan som är bitter efter skilsmässan och fast i vinträsket, nyförälskade pappa som har med sin nya unga fru, präktiga systern som bara har sin fästman och deras kommande bröllop i tankarna. Och så Oliver som ja är rädd för att leva livet, han vill helst vara hemma i sitt rum och se på musikal efter musikal. Det är alltså hela familjen Brickman som är huvudpersoner i denna bok. Det är faktiskt inte alls krångligt att hålla reda på dem. De är så himla olika så det blir tydligt vem det är som "pratar" och vem av dem det är vi läser om. Alla karaktärerna är charmiga på sitt sätt men det är Oliver som kommer mig närmast hjärtat och även mamma Maggan.

Jag älskar hur Christoffer Holst har skrivit denna bok, det är underbara repliker fulla av ironi och en dos svordomar, och jag bara älskar det. Jag brister ut i gapskratt flera gånger under tiden jag läser boken. Det här är feel-good när den är som bäst, den innehåller värme, humor, kärlek med lite lite mörker för det är ju trots allt så livet ser ut.

Jag skulle gärna vilja möta familjen Brickman igen.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Åh, det låter lovande! Får se till att skaffa den boken och läsa på en gång!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaaa du måste skaffa den, så himla bra bok :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.