måndag 21 augusti 2017

Film: King Arthur, Legends of the sword

Titel: King Arthur: Legend of the sword
Originaltitel: King Arthur: Legend of the sword
Premiär: 10 maj 2017 (Sverige) 
Längd: 2 h 6 min
Skådespelare: Charlie Hunham, Jude Law, Astrid Bergés-Frisbey, Djimon Hounsou, Aidan Gillen, Annabelle Wallis
Genre: Action ┃Adventure ┃Drama
Betyg på IMDb: 7,0
Länk till IMDb

Handling: "När Arthurs far mördas, griper hans farbror Vortigern kronan. Efter att Arthur berövats på sitt arv vet han själv inte om sin egen bakgrund och lever därför ett tufft liv i stadens gränder. När han en dag drar svärdet ur stenen, vänds hans liv upp och ner och han tvingas möta sanningen kring sitt riktiga arv, även om han gillar det eller inte."

Kommentarer: Jag brukar gillar Guy Richies filmer och är väl en av de få som inte riktigt fattar varför hans filmer ganska ofta får dåliga recensioner. Jag gillar hans filmer och hans sätt att filma. Så jag var verkligen peppad på denna film då jag även gillar att se historiska filmer och legenden om Kung Arthur har alltid intresserat mig. Att Guy Richie gillar att filma snabba sekvenser är inget nytt, det här med långsamt är inte riktigt hans grej, här blir det att åka av redan från början. Nu kanske den här filmen inte riktigt levde upp till mina förväntningar, synd för det hade verkligen kunnat bli bra det här. Jag får mer känslan av att detta är en konstig blandning av Game of Thrones och Sagan om ringen.

Det här är mer action än drama och historia, och tyvärr var det inte så särskilt spännande utan mer förutsägbar och långtråkig faktiskt. Det är väldigt grabbigt, inte mig emot men det blev lite för mycket av den varan kände jag. Dialogerna är roliga på sina ställen men det är inte tillräckligt.

Skådespelarna är det inget fel på. Charlie Hunnam är en bra Arthur med rätt utstrålning, även om jag stundtals har svårt att se honom med andra ögon än som Jax från fantastiska Son of Anarchy. Jude Law är utmärkt som skurk, son den onde Vortigern, lite läskig lyckas han vara också. Mikael Persbrandt dyker upp som vikingahövding, inte hans bästa filmroll men han lyckas vara med i någon av de roligaste scenerna.

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.