måndag 22 maj 2017

TV-serie: Homeland - Säsong 6

Titel: Homeland- Säsong 6
Premiär: 16 januari 2017
Längd: ca 50 min per avsnitt
Antal avsnitt: 12
Skådespelare: Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, F. Murray Abraham, Elizabeth Marvel, Hill Harper, Shaun Toub   
Genre: Drama | Crime | Mystery
Betyg på IMDb: 8,4

Handling: "Carrie har återvänt till USA med dottern Franny och jobbar nu som advokat för muslimska amerikaner. I hemlighet är hon också rådgivare till den tillträdande presidenten Elizabeth Keane. Den orädda och oförutsägbara CIA-agenten Carrie Mathison följer sina egna regler när det gäller att skydda USA från terroristattacker. Trots sin bipolaritet, eller kanske tack vare den, är hon en av de absolut bästa inom sitt fält.

Kommentarer: Säsong 6 utspelar sig i New York. Säsong 6 av Homeland handlar om presidentvalet och utspelar sig under de 72 dagar som är från valdagen fram till installationen av den nya presidenten. Inspirationen till presidentkaraktären har givetvis hämtats från Hilary Clinton, Donald Trump och Bernie Sanders. 

Jag måste säga att detta inte har varit den starkaste säsongen. Homeland är i stort sett alltid bra men den här säsongen har inte imponerat på mig så himla mycket och jag blir egentligen inte så tagen av den här säsongen förutom slutet. Det var även en väldigt seg säsong det står liksom och stampat på ett och samma ställe. 

Säsong 5 krossade mig med den anledning att Peter Quinn dog i sviterna av syrgasförgiftningen han utsattes för. *Spoiler* Men han lever och ingen kunde vara gladare än jag. Han är dock inte på jättebra humör eller ens sig själv, och det förstår man såklart. Han är såklart väldigt nedbruten, ingen tvivel om saken, det var svårt att se och inse att han inte skulle komma tillbaka till samma form som han tidigare var. Givetvis förstår man att han nedbruten men det blev lite väl tradigt i längden. Han mår ju inte bra så fattar inte varför Carrie trodde hon kunde fixa honom med att ha honom hemma. Fint att hon vill hjälpa honom men det håller ju liksom inte i längden han är full av paranoia, hetsig humör och långt ifrån sitt forna jag. Och till slut för han igen, denna gång på riktigt, han räddar livet på den tillträdande presidenten. Quinn offrar sig för att rädda hennes liv. Hur mycket jag än kommer sakna honom så var det inte samma Quinn i denna säsong, så det är lika bra att han fick dö, denna gång en hjältes död. *Slut på spoiler. 

Som alltid är Homeland otäckt aktuell. Och inför varje säsong frågar jag mig själv hur nära verkligheten och pågående händelser i världen den aktuella säsongen kommer att lägga och hur mycket de kommer pricka in. Det är som vanligt en katt och råtta-lek kring vem man egentligen kan lita på.  

Ytterligare två säsonger minst väntar efter den här, jag kommer såklart fortsätta titta och hoppas på att tempot höjs något. 

2 kommentarer:

  1. Åh, jag tyckte säsongen var andlöst spännande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kände att den gick liiiite på tomgång :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.