måndag 22 maj 2017

Film: The Fate of the Furious

Titel: The Fate of the Furious 
Originaltitel: The Fate of the Furious - Fate & Furious 8
Premiär: 12 april 2017 (Sverige) 
Längd: 2 h 16 min 
Skådespelare: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese GIbson, Ludacris, Charlize Theron, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Scott Eastwood, Kristofer Hivju
Genre: Action | Adventure | Crime
Betyg på IMDb: 7,2

Handling: "Med Dom och Letty på smekmånad, Brian och Mia förtidspensionerade och det övriga gänget på fri fot har alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Men när en mystisk kvinna lockar in Dom på brottets bana, och dessutom får honom förråda de som står bakom honom närmst, ställs de infär utmaningar som kommer testa deras gränser till det yttersta."

Kommentarer: Jag älskar dessa filmer, Fast & Furious. Har älskar dem sedan första filmen minus den som heter Tokio Drift den hade ju inget att göra med dessa. Så den klarar jag mig utan men alla andra i detta franchise tokälskar jag. Det tog dock emot att se denna eftersom Paul Walker inte är med, han var en av mina favoriter så det var bittersweet att se denna. Visst detta denna 8:e är kanske inte lika bra som de andra, mina favoriter är 1:an, 4:an och 5:an men jag kan helt enkelt inte låta bli att inte älska dessa filmer. Visst det är mycket detsamma, snygga bilar, explosioner, snack om “You never turn your back on family”, biljakter i snygga miljöer men jag kan som sagt inget annat än älska dessa filmer.

8:e filmen tar vid ungefär där den förra slutade. Dom och Letty är på smekmånad på Kuba, allt är sådär puttenuttigt. Ändå tills skurken Cipher spelar av Charlize Theron dyker upp med information som vänder upp och ner på Doms liv. Och mot sin vilja tvingas han hjälpa henne och byta sida och lämna allt bakom sig, sin nya fru och sina vänner. Det var inte så svårt att gissa varför han plötsligt vänder sig mot sin familj för ingen i världen som följt dessa filmer tror på att Dom helt plötsligt blivit ondskefull och verkligen vänder sig mot sin familj för att få dem som fiender. 

Förra gången försökte Deckard Shaw spelad av Jason Statham döda Dom och hans team. Det gick väl inte så jättebra bra. Den här gången släpps Shaw ut ur fängelset för att hjälpa dem. Efter att ha sett Jason Statham i Spy har jag kommit fram till att han är en rolig jäkel och det är han även i den här, jag skrattar åt honom en hel del och hans repliker. 

Eftersom denna franchise är en av filmhistoriens mest framgångsrika så nästan kastar sig skådespelare i hopp om att få vara med, i denna Oscarsvinnarna Charlize Theron och Helen Mirren, Mirren har en liten roll men ack så bra hon gör det som alltid och rolig är hon. Theron är bara ok känner jag, hon gjorde inte ett så stort avtryck. Kurt Russell är tillbaka som agentbossen Mr Nobody, han är ju så himla härlig i denna roll. Han har fått en ny kollega en ung, ny agent spelad av Scott Eastwood. Eastwood är så jädrans lik sin pappa Clint Eastwood, han ser ut som en ung Clint och jag får nästan påminna mig om att det är sonen och inte en ung Clint på skärmen. 

Precis om de övriga är den snyggt filmad, det är snygga bilar och snygga miljöer. Är man fan av detta franchise tror jag inte att man blir besviken. 

2 kommentarer:

  1. Gillar alla dessa filmer och denna var inget undantag.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.