måndag 3 april 2017

Film: Bridget Jones´s Baby

Titel: Bridget Jones´s Baby
Originaltitel: Bridget Jones´s Baby
Premiär: 16 september 2016 (Sverige) 
Längd: 2 h 3 min 
Skådespelare: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey, Gemma Jones, Jim Broadbent, Sally Phillips, Sarah Solemani
Genre: Comedy | Romance
Betyg på IMDb: 6,7

Handling: "Efter att ha lämnat Mark Darcy blir det plågsamt uppenbart för Bridget Jones att ”lyckliga till döden skiljer oss åt” inte var en löfte hon kunde leva upp till. Som fyrtio-nånting och singel igen, bestämmer sig Bridget för att satsa på sin karriär och omge sig med gamla och nya vänner. För en gångs skull har hon fullständig kontroll på saker och ting. Vad skulle någonsin kunna gå fel?"

Kommentarer: Bridget Jones är tillbaka. Jag älskade första filmen som kom 2012, Bridget Jones dagbok. Andra var sådär, och denna gör den det ska, inget mästerverk är det men för stunden gör den det den ska som sagt. 

I den tredje filmen har Bridget fyllt 43 år, är återigen singel och jobbar som producent för ett nyhetsprogram i tv. Hennes bästa vän Miranda är programledare på nyhetsprogrammet, hon lurar med Bridget på en rockfestival över en helg. Bridget, väldigt berusad hamnar i fel tält på natten och har ett one night stand med en väldigt charmig amerikan. Ett par dagar senare träffar hon sitt ex, sin stora kärlek Mark Darcy på ett dop. Givetvis hamnar även de i säng. Som titeln säger så upptäcker Bridget är hon är gravid. Men vem av de två männen är pappan? 

Visst är det kul att återse Bridget och Mark, men historien är helt enkelt för tunn för att det ska hålla strax över två timmar. Allting kretsar kring den stora frågan: vem är pappa till barnet?. Bridget var mycket roligare när hon var i 30-års åldern helt enkelt, när hon rökte, söp och gjorde bort sig. Visst är hon fortfarande flamsig och rolig men det håller inte hela vägen. Och givetvis skrattar jag en hel del, och visst gillade jag filmen men jag minns hellre Bridget från den första filmen. 

Goda skådespelar insatser av samtliga medverkande. Jag har aldrig riktigt fattat hela McDreamy över Patrick Dempsey då jag inte har sett Grace Anatomy men jag tror jag ser det i den här filmen. Men roligast är Emma Tompson som spelar den sarkastiska barnmorskan. Hon har även medverkat till manus. Hennes karaktär och repliker är filmens höjdpunkt. Jag skrattade så tårarna rann när hon kör ut Mark och Jack ur förlossningsrummet med orden: “my ex said it was like watching his favourite pub burn down”.

2 kommentarer:

  1. Hehe, jag tror nog att jag ser denna vid tillfälle, trots att du inte höjer den till skyarna. Det kan vara lagom mysig avslappning en seg kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut en film att se någon kväll när man vill få ett litet skratt och slippa tänka så mycket :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.