söndag 2 april 2017

Bro bro breja av M.J Arlidge

Titel: Bro bro breja 
Författare: M.J Arlidge
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-7461-482-4
Original titel: Pop goes the weasel
Serie: Helen Grace #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 372
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En död man som levt ett till synes skötsamt liv hittas i ett övergivet hus. Några har skurit ut hans hjärta och lämnat det utanför familjens ytterdörr. Det är det första offret. Och kriminalkommissarie Helen Grace anar att det inte är det sista. 

I Southamptons slumkvarter frodas prostitution och droghandel. Varför har en lyckligt gift man rört sig i det området? När ännu ett liknande fall dyker upp är det tydligt att det går en seriemördare lös. Ett tredje offer hittas. Vilken är den gemensamma nämnaren? Kan mördaren spåras vid den chattsida där ett antal män diskuterar och betygsätter prostituerade?

Helen Grace har inte bara en krävande mordutredning på sitt bord. Hon försöker också återhämta sig efter systerns död samtidigt som hon måste navigera mellan blindskären på polisstationen, där inte alla vill ha henne kvar. Helen kan känna vreden bakom morden, men hon kan inte föreställa sig hur skickligt mördaren går tillväga, eller vad som väntar henne i slutet av jakten. 
~Bokus.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Bro bro breja är den andra boken i serien om polisen Helen Grace. Jag gillar titlarna på den här serien, första boken heter Ole dole, och denna då Bro bro breja. Jag hade verkligen sett fram emot att läsa andra delen då jag verkligen gillade Ole dole. Precis som med många andra uppföljare jag börjar på tog det en stund innan jag kom ihåg vad som hände i första boken. Men allt eftersom man läser Bro bro breja kommer jag ihåg och författaren har snyggt vävt in lite tillbakablickar.

Jag tyckte faktiskt att denna var bättre än första i den här serien. Visst var den lite väl bisarr ibland men det var en mycket fram bok som jag hade svårt att lägga ifrån mig eftersom det var så spännande mest hela tiden. Det är mörkt, blodigt, rått och ett högt tempo genom hela boken. Det är råa och detaljerade beskrivningar, inget som jag blir känslig av efter att ha läst så mycket deckare genom åren. Som i många deckare är det korta kapitel med cliffhangers var och vartannat kapitel, man vill helt enkelt veta mer och vad det är som sker. När man tror att Helen Grace och hennes kollegor har hittat den skyldige (ja har man läst en hel del deckare vet man att de inte är där än eftersom det fortfarande är långt kvar av boken men det gör inget) så händer något oväntat som tar historien någon annanstans, ingen går säkert.

Jag blev väldigt förtjust i huvudkaraktären Helen Grace i första delen, härligt med en kvinnlig kommissarie. I den här boken tyckte jag att hon växte ytterligare och jag gillar henne verkligen. Hon är en speciell person och karaktär, i den här boken får man lära känna henne vidare och jag blir allt mer och mer nyfiken på henne, en riktigt intressant person. Det är en bra balans i böckerna om hennes något udda privatliv samt fokus på hennes jobb. 
Charlie är en annan karaktär som jag gillar och hoppas vi får följa i kommande böcker. 

Det här är en serie att rekommendera till alla som gillar riktigt bra deckare. Ser fram emot att läsa nästa del, Dansa min docka som jag måste se till att skaffa hem. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av M.J Arlidge
Ole dole

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas det snart kommer en fjärde bok! Vill läsa mer från den här serien!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, så bra serie. Måste verkligen skaffa hem del tre :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.