måndag 13 mars 2017

TV-serie: Taboo - Säsong 1

Titel: Taboo- Säsong 1
Premiär: 7 januari 2017
Längd: ca 59 min per avsnitt
Antal avsnitt: 8
Skådespelare: Tom Hardy, Jonathan Pryce, David Hayman, Oona Chaplin, Jessie Buckley, Stephen Graham, Franka Potente, Tom Hollander, Mark Gatiss
Genre: Drama
Betyg på IMDb: 8,9

Handling: "Den här serien utspelar sig 1814, och vi får följa James Keziah Delaney, en man som har varit vid världens ände och återvänt helt förändrad. Han har länge antagits vara död, men återvänder hem till London från Afrika för att ärva det som återstår av sin fars fraktimperium och bygga upp sin tillvaro igen. Men arvet från hans far för inget gott med sig, och med fiender som lurar i varje hörn, måste James vara extra smidig för att undvika att skriva under sin egen dödsdom. Ett kusligt släktmysterium växer fram, omgivet av konspirationer, mord och förräderi, i den här spännande historien om kärlek och svek."

Kommentarer: Det här var verkligen en serie jag sett fram emot att se när jag först såg trailern. Jag brukar vara svag för brittiska historiska serier. En av mina absoluta favoritserier är Peaky Blinders, även den från brittiska kanalen BBC. Peaky Blinders är skriven och skapad av Steven Knight, han har varit med och skapat Taboo.  

Taboo drar igång direkt, året är 1814 och huvudkaraktären James Delaney återvänder till Storbritannien efter 12 år i Afrika. Hans far dör, han känner på sig att något inte gått rätt till med hans fars död, därav hans val att återvända hem. James är övertygad om att fadern dött av mystiska omständigheter där andra personer varit iblandade, så han ställer in sig på hämnd. Ostindiska Kompaniet spelar även en stor roll. Och så finns det givetvis plats för den del familjedrama, James Delaneys ohälsosamma förhållande till sin halvsyster är även  i fokus. 

Serien är väldigt rå och mörk, men så fängslande. Den håller riktigt hög kvalité rakt igenom. Det är en snyggt producerad serie, miljöerna är helt fantastiska. Det känns verkligen som att jag är där i 1800-talets London, de smutsiga och skitiga gatorna ger det där verkligen äkta känslan. Det enda negativa jag har att säga är att den ibland kan kännas lite långrandig och lite seg, men miljön och de fantastiska skådespelarna mäter upp det. 

Taboo är skriven och skapad av Tom Hardy, hans pappa har också varit med på och skapat och skrivit serien. Det är givetvis Tom Hardy som har huvudrollen, bara där var jag såld när jag läste om denna serie. Tom Hardy är en av mina favoritskådespelare, han är helt fantastisk i allt han gör. Han helt enkelt äger skärmen i allt han gör, det här är inget undantag han fullkomligt äger den här serien. Resten av skådespelarna gör mycket bra ifrån sig de med. 

Speaking om Tom Hardy jag sprang på honom utanför mitt jobb för ett par veckor sedan när jag var på väg hem från jobbet, han var i Stockholm och gav intervjuer just för den här serien. Jag vart lite ställd om man säger, stirrade nog ut honom lite väl uppenbart så han fattade att jag kände igen honom så han gav ifrån sig ett leende och ett hello miss, jag fick snabbt ur mig ett hello, haha. Hur mycket tror ni att jag ångrar att jag inte bad om bild med honom eftersom jag bokstavligen gick 2 meter ifrån honom. Men jag hade liksom inte tänkt mig att jag skulle springa på honom utanför jobbet så jag vart helt chockad.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.