måndag 6 februari 2017

TV-serie: Vikings - Säsong 5

Titel: Vikings - Säsong 4
Premiär: 18 februari 2016
Längd: ca 44 min per avsnitt
Skådespelare: Travis Fimmel, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Maude Hirst, Alyssa Sutherland, George Blagden, Linus Roache
Genre: Action | Drama | History
Antal avsnitt: 20
Betyg på IMDb: 8,7

* Varning för en hel del spoilers* 

Handling: I Vikings får vi följa den tidens största hjälte, Ragnar Lothbrok, och hans äventyr. Serien berättar historien om Ragnar, hans vikingabröder och familj, och hur han blir kung över vikingahärarna. Samtidigt som han är en orädd krigare visar Ragnar sin hängivenhet till de Nordiska gudarna, då legenden säger att han är en direktättling till Oden, krigens och krigarnas Gud. 

Kommentarer: Den fjärde säsongen av Vikings delades upp i två delar på 20 avsnitt motsvarade till de andra säsongerna som hade 10 avsnitt. Första 10 avsnitten sändes våren 2016 och andra delen av den här säsongen hade premiär hösten 2016 och avslutades nu i början av februari 2017. 

Om vi ska diskutera första halvan av säsongen: Handlingen utspelar sig större delen i Paris. Och där Rollo anpassar sig till sitt nya liv och försvara Paris mot vikingarna. Kände att det var en riktigt intressant story. Delen som utspelar sig i England kände jag bara var på tok för långdraget och även ointressant. Det var något avsnitt där Bjorn yrar runt i skogen, fattade aldrig grejen med att han skulle knalla omkring där helt själv i vintern, det ledde liksom ingenvart. 

Ragnar kändes väldigt trött och omotiverad i denna säsong. Helt plötsligt i slutet av första delen av denna säsong bara försvann han och lämnade allt och alla, nästan lika bra. En annan karaktär som också tröttnade ut mig är Floki. Jag har stört mig på honom en hel del genom samtliga säsonger, han känns så överspelad hela tiden. 

I slutet på avsnitt 10 hoppar man fram några år i tiden. Ragnar som helt plötsligt försvann några är kommer tillbaka till Kattegatt, under tiden är det Bjorn som har hållit i ställningarna. De yngre syskonen som nu är äldre är inte så väldigt förtjusta i sin pappa, ja alla förutom Iwar helt enkelt. 

Iwar fan sån störig människa. Jag känner viss sympati med honom men mest blir jag irriterad och vill bara att han ska försvinna. 

Älskar Lagatha. Hon är så himla cool, en riktigt superkvinna. Auslaug har irriterad mig sedan dag ett, så himla skönt att Lagatha avslöjar henne för vad hon är och står emot henne. Anklagar henne för häxeri och vill ta över Kattegatt. Och sedan dödar henne. Hej då Auslaug, you will not be missed. 

Jag har hört lite rykten här och där att detta Ragnar skulle dö denna säsong men det var inget jag trodde på. Tänkte man kan väl inte göra sig av med seriens huvudkaraktär, detta är inte Game of Thrones där huvudkaraktärerna dör till höger och vänster. Men de tog verkligen död på honom, kan fortfarande inte fatta det. Med Ragnar död så känns det som att det är Bjorn som ska ta över nu. Och han tar med sig en hel arme till England för att hämnas Ragnar.

Visst att fjärde säsongen har varit händelserik men jag måste erkänna att jag ändå börjar tröttna på den här serien. Och det är faktiskt inte så säkert att jag kommer fortsätta på säsong 5. 

2 kommentarer:

  1. Den här serien är jag jättesugen på att börja se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan absolut rekommendera den, de första säsongerna är superbra. Den här fjärde kände jag sådär för.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.