måndag 20 februari 2017

TV-serie: Gåsmamman - Säsong 2

Titel: Gåsmamman - Säsong 2
Premiär: 24 november 2015
Längd: ca 42 min per avsnitt
Antal avsnitt: 10
Skådespelare: Alexandra Rapaport, Ivan Mathias Petersson, Tommy Körberg, Shebly Niavarani, Christian Svensson, Grynet Molvig, Morgan Alling, Jessica Olsson
Genre: Thriller
Betyg på IMDb: 7,4

Handling: "I säsong två har Sonja och barnen precis återvänt efter ett år i Australien. Varken vänner eller familj vet att de är tillbaka. De lever fortfarande med skyddade identiteter och bor tillfälligt i Uppsala, i väntan på rättegången mot Sonjas bror Niklas och hans nye samarbetspartner Henrik Östling. Sonja riskerar att behöva vittna, vilket kan försätta henne och barnen i ännu större fara."

Kommentarer: Min första tanke när jag började på säsong 2 var: Vad i helvete, vem flyttar tillbaka ca 1 timme ifrån Stockholm om man lever under skyddad identitet?! Och riskerar att bli mördad?! Men givetvis måste ju det ske för handlingens skull annars ingen säsong 2. 

Från start är andra säsongen lika bra och övertygande som första. Precis i början sätter Gåsmamman 2 ner foten och hur verkligheten ser ut för Sonja och barnen. Helvetet är redo att braka loss när som helst, och det kommer det göra tro mig. Andra säsongen är hårdare, , mörkare, snabbare och bättre än första säsongen, och då gillade jag verkligen första. Intrigen är grymt spännande, och det är mycket råare och obehagligare. Även Sonjas relation till barnen kompliceras eftersom två av dem är gamla nog att fatta egna beslut. 

Alexandra Rapaport är strålande som Sonja Ek, jag tror inte att hon har varit såhär bra i något annat och då gillar jag henne som skådespelare, men här är hon på nya nivåer. Hon har även en fantastisk kemi med skådespelarna som spelar hennes barn. Barry spelad av Christian Svensson är ännu bättre i den här säsongen, han är makalös och de onliners han kommer med.  

Det måste ju komma en säsong 3 med det slutet och jag har för mig att jag läste någonstans att säsong 3 är bekräftad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.