måndag 16 januari 2017

Film: Mitt stora feta grekiska bröllop 2

Titel: Mitt stora feta grekiska bröllop 2
Orginaltitel: My big fat greek wedding 2
Premiär: 23 mars 2016, Sverige
Längd: 1 h 34 min
Skådespelare: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine, Lainie Kazan, Andrea Martin, Elena Kampouris
Genre: Comedy | Family | Romance
Betyg på IMDb: 6,0

Handling: Familjen du älskar är tillbaka! Tio år senare har Toulas och Ians förhållande tappat gnistan, och Toula ryker ofta ihop med tonårsdottern Paris. Paris betyder allt för föräldrarna, men hon vägrar att rätta sig efter vad andra tycker är passande för en grekisk ficka. Medan Paris kämpar med hela släktens förväntningar avslöjas en familjehemlighet som kommer att samla tre generationer till ett ännu större, fetare och mer grekiskt bröllop!

Kommentarer: För 14 år sedan kom Mitt stora feta grekiska bröllop, jag tyckte att den var riktigt rolig, minns att jag skrattade en hel del åt den och för att inte tala om hur mycket en av mina närmsta grekiska vänner skrattade åt de. Tidigare i år kom alltså uppföljaren. Toula och Ian är lyckligt gifta och har en tonårsdotter, Paris. Toula och hela den grekiska tjocka släkten gör sitt bästa för att hålla kvar henne i Chicago när hon själv vill börja college i New York. Vi får även följa morföräldrarna, det har framkommit när pappan började släktforska för att bevisa att han är släkt med Alexander den store att deras vigselbevis är ogiltigt. Prästen som vigde dem signerade aldrig vigselbeviset, trots att de levt ihop i 50 år ska de nu gifta sig igen. 

10 minuter in i filmen ställer jag mig frågan varför gjordes denna uppföljare? Och det är frågan som ständigt återkommer medan jag bokstavligen genomlider den här filmen. Det här är en film som aldrig borde ha skrivits, producerats, filmats, visats, sett dagens ljus. 

Handlingen är extremt tunn, skådespelarna har inget egentligen att arbeta med, de ska mest leverera fullkomligt platta onliners. Det som var roligt i ettan är inte det i tvåan, den här har de liksom slängt in varenda grekiska klyscha och det var varken roligt eller bra. Vet inte hur många gånger i filmen eller i en och samma mening ordet grek förekom. En komedi ska vara rolig, det var inte den här filmen. Jag satt mest och himlade med ögonen åt den här uppföljaren. 

Ska jag nämna något positivt är att det var trevligt att alla karaktärer spelas av samma skådisar som sist. 

2 kommentarer:

  1. Gillade första filmen väldigt mycket!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gjorde jag med, denna var dock ingen hit tyvärr.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.