måndag 16 januari 2017

Film: Alice i spegellandet

Titel: Alice i spegellandet
Orginaltitel: Alice through the looking glass
Premiär: 25 maj 2016, Sverige
Längd: 1 h 53 min
Skådespelare: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans
Genre: Adventure | Family | Fantasy
Betyg på IMDb: 6,3

Handling: När Alice återvänder från Underlandet tror alla att hon är galen och hon måste fly omvärldens omsorg genom sjukhusfönstret. En spegel blir hennes dörr tillbaka till Underlandet, men när hon kommer dit har allt förändrats. Hattmakaren är i fara, Hjärter Dam hotar att återta tronen och Tiden vill frysa världen till ett fruset ödelandskap. Alices enda chans är att finna det magiska föremål som kan stoppa Tiden från att stoppa tiden. 

Kommentarer: Alice i underlandet” blev en stor succé 2010 i alla fall i kassorna, så givetvis ska man då göra en uppföljare. Tim Burton som regisserade första filmen regisserar inte uppföljaren, han är med som producent istället. Alice i spegellandet regisseras istället av  James Bobin, han har mest pysslat med TV tidigare. Alice i Spegellandet är en uppföljare på Alice i Underlandet skriven av Lewis Carroll. Jag har endast läst Alice i Underlandet, inte uppföljaren. 

Alice återvänder till Underlandet genom en spegel. Hattmakaren är övertygad om att hans familj som han tror dog tidigare faktisk lever och han är sjuk av längtan. Alice uppgift blir att resa tillbaka i tiden och rädda familjen och givetvis händer en rad grejer på vägen. För att något ska bli begripligt bör man ha sett föregångaren. 

Handlingen rusar fram och tillbaka, en svänger den hit och en svänger den dit, själva berättelsen är sådär. Här får vi veta Röda drottningens historia och varför hon blev som hon blev. Något som däremot är snyggt är miljöerna, det är färgglatt och härligt. Och visst är det trevligt att återse alla karaktärer som var med i första filmen. Men det är varken en spännande eller rolig film, tyvärr.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.