söndag 22 januari 2017

Bästautmaningen - Tegelsten


Lyran har startat upp en ny veckoutmaning. Att plocka det bästa av någonting. Den här veckans utmaning: Den bästa tegelstenen.

Mitt svar blir The Count of Monte Cristo av Alexandre Dumas. Jag läste den här tegelstenen på 1276 sidor 2010. Och jag kan säga att det var värt att läsa varenda sida. Det är en helt makalös fantastisk bok. Jag gav den fullpott, 5 av 5. Man kan bli avskräckt av antalet sidor, men tro mig den är värd att ta sig igenom, en underbar bok.

Den oskyldigt dömde Edmond Dantés, som suttit fängslad i 14 år, förväxlas med en avliden fånge, och lyckas fly ut fängelset. Den avlidne avslöjade innan sin död platsen där en berömd försvunnen skatt skall finnas. När Dantés flytt, hittat skatten och utnämnt sig själv till Greve så göt han tills in livsuppgift att hämnas på de som fick honom oskyldigt fängslad.     

12 kommentarer:

 1. Ja, det kan man verkligen kalla tegelsten! Har inte läst den men efter din hyllning kanske det blir av någon gång i framtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, tegelsten så det visslar om det ;) kan verkligen rekommendera den, en underbar bok.

   Radera
 2. Oj, det var många sidor! Tror jag har läst denna i lättläst version och sett filmen, men det är länge sedan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det ;) jag gick all in och läste tegelstenen ;)

   Radera
 3. Åh! Detta är en så bra bok! Älskade också den vill jag minnas, är väldig längesedan jag läste den dock

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh visst är det en underbar bok :)

   Radera
 4. Är den så tjock? Har inget minne av det :) Läste den för evigheter sedan, kanske när jag var 12-13 år :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den utgåvan jag har någon form av storpocket hade så många sidor, kommer ihåg att det var jobbigt att hålla i den emellanåt :)

   Radera
 5. Hmm, har faktiskt aldrig sett den i tegelstensformat utan jag läste den i form av sju inbundna band med pärmar i oxblodsfärgad läderimitation och förgyllda sidkanter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ohhhh låter som superfina utgåvor :) min var liiiite jobbig att hålla i under läsningens gång :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.