måndag 19 december 2016

Film: Ghostbusters

Titel: Ghostbusters
Orginaltitel: Ghostbusters
Premiär: 27 juli 2016, Sverige
Längd: 1 h 56 min
Skådespelare: Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones, Chris Hemsworth, Charles Dance, Andy Garcia
Genre: Action | Comedy | Fantasy
Betyg på IMDb: 5,4

Handling: Trettiotvå år efter den första Ghostbustersfilmen får vi träffa på ett nytt gäng spökjägare. Denna gång heter de dock Abby, Erin, Jillian och Patty. 

Kommentarer: Jag kan inte minnas att jag har sett original Ghostbusters, jag kan ha sett några minuter här och där men aldrig hela filmen i sin helhet. Ca 30 år efter originalet kommer nya Ghostbuster. Det var länge sedan en film varit så utskälld innan den ens hade sin första inspelningsdag. Innan den ens hade premiär uppmanades vuxna män att ge den betyget 1 på IMDb, trailern ogillades osv osv. Den enda anledning är att det är kvinnor som spelar spökjägarna. 

Det här var inte så mycket att hänga i granen faktisk. Både manus och handling var förutsägbart. Den har inte så mycket att erbjuda, spökena var varken läskiga eller ens snyggt gjorda för den delen. Humorn blev emellanåt överdriven, lite för lång var den också med den tunna handlingen. Den var väl helt ok att se i brist på annat men inget som gör ett större intryck. 

Skådespelarna är det inget fel på, de gör det de ska med det de har. Chris Hemsworth visar sig vara riktigt rolig, trodde verkligen inte han var så rolig. Han spelar den dumme men snygge receptionisten. Och det är när han söker just receptionsjobbet som det första skrattet infinner sig. Han borde göra fler komedier. Näst bäst gör Kate McKinnon ifrån sig, hon lyckas stjäla varje scen hon är med i. Det dyker även upp skådisar från originalfilmerna i cameoroller. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.