måndag 12 december 2016

Film: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Titel: Fantastiska vidunder och var man hittar dem
Orginaltitel: Fantastic beasts and where to find them
Premiär: 16 november 2016, Sverige
Längd: 2 h 13 min
Skådespelare: Eddie Redmayne, Colin Farrell, Katherine Waterston, Dan Fogler, Ezra Miller, Alison Sudol 
Genre: Adventure | Family | Fantasy
Betyg på IMDb: 7,8

Handling: Under ett uppdrag att dokumentera magiska varelser anländer magizoologen Newt Scamander till New York. Där ställer några förrymda vidunder som var i professor Scamanders vård och den besvärlige mugglaren Jacob Kowalski till problem som allvarligt kan påverka både trollkarlarnas och mugglarnas värld. 

Kommentarer: Först tänkte jag att ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” är en film för oss som växt upp med Harry Potter och JK Rowlings fantastiska värld. Visst är den det men den kan uppskattas av alla. Visst är Potter-andan närvarande men det är en film som står på egna ben. Det är underbart att vara tillbaka i Rowlings fantastiska värld. Det här äventyret utspelar sig 70 år innan Harry Potter föds. “Fantastiska vidunder…” är skriven av magizoologen Newt Scamander, obligatoriskt läsning för alla förstaårselever på Hogwarts. 

Jag kände att första halvan av filmen var lite seg så jag blev lite orolig, men jag behövde inte oroa mig. Visuellt är detta fantastisk, jag älskar den sterampunkiga känslan av New York. Scamander anländer till New Yorks hamn med väskan full av märkliga varelser. Filmen är full av fantastiska vidunder, allra sötast är Nifflern, som har lite svårt att låta bli att stjäla blänkande objekt som bl.a. pengar och smycken. 

Eddie Redmayne passar utmärkt som Newt Scamander. Han spelar honom charmigt, det går helt enkelt inte att inte gilla honom. Dan Fogler som spelar mugglaren Jacob står för de komiska inslagen och han blev lite av en favoritkaraktär med. I sitt följe har Newt även Tina fd aurorn och hennes tankeläsande syster Queenie som jag också höll kär. 

Trots att det kommer fyra filmer till är jag nöjd och glad att det inte slutade med en frustrerande cliffhanger, utan den hade ett riktigt slut där trådarna knöts ihop. Jag ser fram emot del två som ska ha premiär 2018. Jag fick hem boken här om dagen så den ska jag ta och läsa snart.

4 kommentarer:

 1. Det blir nog till att se denna då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du verkligen, så mysig film :)

   Radera
 2. Älskade Fantastic Beasts! Ärligt gillade jag den mer är Potter men det är just för Eddie. Han gör verkligen Newt Scamander rättvisa. Och nifflern stal verkligen showen många gånger om :) älskade de blå "drakormarna" så häftiga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eddie var verkligen perfekt för den här rollen, gillar honom som skådespelare överlag. Och den här filmen var verkligen så bra, ser fram emot nästa film i denna serien.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.