fredag 28 oktober 2016

UltiMatum av Anders de la Motte


Titel: UltiMatum
Författare: Anders de la Motte
Förlag: Månpocklet
ISBN: 978-91-7503-541-3
Serie: MemoRandom #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 372
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: UltiMatum är ett skarpladdad thriller om ett Stockholm och Sverige där ingenting är vad det verkar, där alla medel är tillåtna för att nå makten. 

När ett illa tilltygat lik hittas i vattnen utanför regeringspartiets kursgård hamnar ärendet på kriminalinspektör Julia Gabrielssons bord. Vem är den döde och varför har någon ansträngt sig så för att kroppen inte ska identifieras? Det dröjer inte länge förrän Julia inser att det finns människor som är beredda att göra nästan vad som helst för att hindra att sanningen kommer fram. 

Polismannen David Sarac jagas av demoner. Efter en våldsam uppgörelse som nästan kostade honom livet, vårdas han på en sluten klinik långt från huvudstaden. Han gömmer undan sömntabletterna han får av skötarna. Tjugotvå stycken har han fått ihop, och snart är det dags att ta dem, att för alltid tysta de anklagande rösterna i huvudet. Men ett mystiskt erbjudande får honom att skjuta upp sin död: Vad sägs om ett byte? Quid pro quo? Dina hemligheter mot mina. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det var i början på denna månad som jag läste ut den här boken men av någon anledning har det dröjt att få upp denna recension. Blir en kort recension då jag inte har så väldans mycket att säga om den.

Precis som första delen i denna serie gick inte den här att lägga ifrån sig då spänningen är på topp hela tiden med ett högt tempo. Det händer någonting precis hela tiden även om jag kände att starten var lite seg, men det vände ordentligt. 

UltiMatum är en fortsättning på MemoRandom, jag gillade den här bättre än föregångaren med många överraskningar. Jag gillade den nya duon Julia och Amante, om än Amante är lite skum men kanske får vi reda på det i nästkommande bok. Julia blev en favoritkaraktär. Kände att jag saknade David Sarac. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Anders de la Mottte:
Geim
Buzz
Bubble
MemoRandom

2 kommentarer:

  1. Jag måste ta och fortsätta läsa böckerna jag har här hemma av de la Motte!! Så mycket att läsa, så lite tid! :/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar verkligen hans böcker. Ja verkligen så mycket böcker men så lite tid.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.