lördag 17 september 2016

Snövit ska dö av Nele Neuhaus

Titel: Snövit ska dö
Författare: Nele Neuhaus
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-539-9
Original titel: Schneewittchen muss sterben
Språk: Svenska
Antal sidor: 436
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. 

Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna. Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. 

Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar, och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias. Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Snövit ska dö har knappast undgått någon bokbloggare. Känns som jag läst om den på var och varannan blogg, jag har även hållit i den ett flertal gånger när jag varit på Akademibokhandeln men av någon anledning tog det mig tid att köpa den. Men nu har jag äntligen läst den. Kul att läsa en bok som utspelar sig i Tyskland, speciellt deckare för det kan jag inte komma på att jag gjort tidigare.

Snövit ska dö blev Nele Neuhaus stora internationella genombrott, den fjärde boken i serien om poliserna Oliver von Bodenstein och Pia Kirchoff men den första att översättas på svenska. Hängde ni med? Kände att det blev lite rörigt där. Det är en fristående bok så egentligen behöver man inte ha läst föregångarna för det är ändå lätt att komma de båda poliserna nära inpå livet. Visst kan jag ibland känna att det är synd att inte föregångarna har blivit översatta då de båda refererar till tidigare händelser som jag gärna hade velat veta mer om. Men annars funkar det, hoppas man översätter serien från början och även resterande böcker.

Det tog inte många sidor förrän jag var fast i den här boken, det här är verkligen en bladvändare. Det är en bra kriminalroman, välskriven och spännande, högt tempo, intrigen tar nya vändningar nästan hela tiden, man hinner misstänka nästan varenda en innan det nystas upp mot slutet.  

Jag gillar hela den här iden med att handlingen utspelar sig i en liten by där alla känner alla, det skvallras om allt och alla, där alla håller alla om ryggen osv osv. Jag hade inte velat leva så själv men det var passande för denna historia.Vad gäller fallen med de två flickorna så tycker jag att det var väldigt spännande att följa. Jag hade mina aningar om vad som hade hänt och vilka som var inblandade, trodde jag ja men jag var ute på fel spår flera gånger. Det var inte förrän mot slutet som allt stod klart och hur det hängde ihop. Dock tyckte jag att slutet var lite väl rörigt och det kändes lite väl hastigt samtidigt som jag tyckte att Neuhaus knöt ihop säcken väl och alla frågor blev besvarade. Sen tyckte jag även att den var lite för långdragen den hade kunnat kortats ner en bit.

Jag gillade verkligen Kirchhoff och Oliver von Bodenstein, de var båda lätta att gilla. I den här boken kommer vi von Bodenstein nära inpå livet, Pia inte lika mycket. Hoppas lära känna henne i kommande böcker. Tobias var även en person som jag lätt sympatiserade med. Han är en otroligt stark person efter allt han har gått igenom. Men det var för många karaktärer att hålla reda på och komma ihåg, många av dem hade kunnat strykas. Men helt klart en bra och läsvärd bok.

Betyg: 4 av 5.

4 kommentarer:

 1. Tyckte också mycket om Snövit ska dö! Hoppas verkligen att de andra delarna översätts, helst i rätt ordning också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hoppas verkligen att de översätter resterande i serien och gärna i den ordning som de kom :)

   Radera
 2. Jag vill ju väldigt gärna läsa serier i ordning, så jag har ännu inte klurat ut hur jag ska göra med denna. Samtidigt som jag är väldigt sugen så är den ju faktiskt fjärde delen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, är inte alls förtjust i att hoppa i mitt i, vill läsa i ordning jag med. Kunde inte hålla mig från att läsa den här då jag hört så mycket gott om den.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.