måndag 19 september 2016

Film: Batman v Superman: Dawn of Justice

Titel: Batman v Superman: Dawn of Justice
Premiär: 23 mars 2016
Längd: 2 h 31 min
Skådespelare: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons
Genre: Action | Adventure | Sci-Fi  
Betyg på IMDb: 6,8
Länk till IMDb

Handling: "Av rädsla för vad en gudalik superhjältes ohämmade krafter kan leda till tar sig Gothams egen brottsbekämpare av Metropolis högaktade hjälte. Samtidigt frågar sig världen vilken hjälte de faktiskt behöver, för medan Superman och Batman strider mot varandra uppstår ett nytt hot, ett hot större än någon mänsklighet tidigare skådat"

Kommentarer: DC försöker nosa Marvel i hasorna men det går lite sisådär om man säger. Man of Steel tyckte jag sisådär om, det var liksom ingen kioskvältare för mig. Kunde inte låta bli att inte se denna, 2 timmar och 30 minuter trodde jag att jag skulle behöva genomlida. Tji fick jag när det visade sig att jag skulle se en extended cut/version och Batman v Superman visade sig vara strax över 3 timmar. Och genomlida var precis det jag fick göra. Det här är så himla segt, tempot är segt, dialogerna är sega, allt är bra så himla segt innan den stora striden. Man försöker berätta en historia där Superman och Batman är fiender, till slut möts de för att döda varandra men givetvis enas de för att rädda jorden. 

Jag blev inte klok på vad Lex Luthor ville och vad han var ute efter. Jesse Eisenberg är mest bara irriterande med sitt överspel. Ben Affleck fick ju axla rollen som Batman efter Christian Bale i fantastiska The Dark Knight-trilogin. Mycket kontroversiellt bland DC fansen men jag tycker att Affleck gör en stabil insats. Henry Cavill är tillbaka som Stålmannen/Clark Kent, jag är helt oförstående hur han lyckas landa de roller han gör. Karln har lika mycket karisma som ett smörpaket. Han är helt charmlös och hans kemi med Amy Adams är obefintlig, scenerna de har tillsammans där de ska spela kärlekspar är bara så himla pinsamma att titta på för de har noll kemi. Visst han ser ut som Superman och är vältränad, det är det hela. 

Filmens största behållning är Gal Gadot som gör en cameo som Wonder Woman. När hon gör entré så total dominerar hon skärmen, hon har en liten roll men det är ju för att preppa oss för kommande Wonder Woman filmen som kommer nästa år. 

Filmens slutdel hintar lite om kommande Justice Leage-filmen, en film som jag givetvis är nyfiken på. Vi får en liten hint om Aquaman och The Flash. Visst känns de scenerna lite väl inkastade men det är väl för att få upp tittarens intresse för DC kommande film. 
Jag kände bara att detta var en förvirrande film, det är mycket som ska introduceras och det känns inte som att regissören själv visste vad han ville med den här filmen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.