tisdag 30 augusti 2016

Offer av Sharon Bolton

Titel: Offer 
Författare: Sharon Bolton
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-830-3
Original titel: Sacrifice
Språk: Svenska
Antal sidor: 445
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: När Tora flyttar till Shetlandsöarna är hon väl medveten om att hon kommer att behöva tampas med ett kallt klimat såväl som ogästvänliga människor: en inte bara fysisk, utan också psykisk isolering.

Men hon hade aldrig kunnat drömma om att hon skulle gräva upp ett stympat kvinnolik på sin tomt, och därigenom dra fram flera märka hemligheter, och en oroväckande legend, i ljuset. Märkena på kvinnans kropp är otäck lika en typ av ristningar som finns utspridda över hela ön. Och Toras efterforskningar visar att kvinnor med en illavarslande regelbundenhet försvinner härifrån. 

Vad har hänt dessa kvinnor? Och varför varnar hela lokalbefolkningen inklusive hennes man Tora och uppmanar henne att lägga sin besatthet åt sidan? Ju längre hon kommer i sina efterforskningar, desto mer tvivlar hon på att hon någonsin kommer att lämna ön med livet i behåll...
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken är tidigare utgiven under namnet Rov, vet inte varför förlaget valde att byta namn. Jag höll även på att beställa Rov som finns i inbundet format men så insåg jag att det är samma bok. Så tänk på det innan du beställer/köper den här boken.

Sharon Bolton hör till en av mina favoritförfattare, älskar hennes böcker. Jag älskar böckerna om Lacy Flint och ser fram emot när Bolton bestämmer sig för att skriva en ny bok om henne men jag gillar även de som hon har skrivit fristående från den serien.

Bolton skriver på ett väldigt fängslande sätt, det är spännande nästan hela tiden. Det är helt omöjligt att förutse vilka eller vem som är skyldig. Det som dock drog ner betyget lite är att den var för lång och ibland även lite rörig, den hade inte behövt vara över 400 sidor. Det förde liksom inte handlingen framåt, lite för mycket faktarabblande också med det kändes som att jag kunde hoppa över ett par sidor utan att missa något.

Miljöskildringen av Shetlandsöarna är fantastiska, det känns som att jag är där. Det vände sig i magen ibland på mig att läsa om brotten, för de är verkligen råa, våldsamma och hemska. Gillar man deckare bör man läsa denna, rekommenderas.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Sharon Bolton:
Nu ser du mig
Livrädd
Odödlig
En mörk och förvriden flod
Små svarta lögner

2 kommentarer:

  1. Dags för mig att ta tag i den här hyllvärmare då. Kanske ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.