måndag 25 juli 2016

TV-serie: Unbreakable Kimmy Schmidt

Titel: Unbreakable Kimmy Schmidt - Säsong 1
Premiär: 6 mars 2015
Längd: ca 24 min per avsnitt
Antal avsnitt: 13
Skådespelare: Ellie Kemper, Tituss Burgess, Carol Kane, Jane Karakowski, Sara Chase
Genre: Comedy | Drama  
Betyg på IMDb: 7,9

Handling: Kimmy är en tjej från Mellanvästern som fängslades av en sektledare som tonåring. När hon befrias efter 15 år beslutar hon sig genast för att flytta till New York. 

Kommentarer: Efter att Kimmy och hennes kamrater som hon levde i bunkern med i femton år blir fira beslutar sig Kimmy att hon ska leva livet som hon blev besluten på. Hon flyttar till New York för att starta om, hon flyttar in i en källarvåning ihop med homosexuelle Broadway-drömmaren Titus Andromedon. Med i serien finns även deras streetsmarta hyresvärdinna Lillian. Kimmy ordnar ett arbete som nanny och något allt i allo åt stenrika överklasskvinnan Jacqueline Voorhees. Kimmy som mycket är som en 14-åring måste nu anpassa sig till ett nytt vuxet liv med kärlek, vänner och jobb, allt det här öppnar givetvis upp för förvirring för Kimmy.

Den här serien är rolig och man får härligt mycket skratt, replikerna är rappa. Serien driver lite med allt som är tabu, och visst kan vissa skämt bli lite väl överdrivna men för det mesta skrattar jag åt den skruvade humorn. Man hejar liksom på naiva Kimmy och vill att det ska gå vägen för henne. 

Avsnitten går snabbt att titta på eftersom de är på ca 24 minuter vardera. En väl värd serie att se om man vill se något roligt och lättsamt. 

4 kommentarer:

 1. Den här serien låter som den hade passat mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den :)

   Radera
 2. Tycker också om UKS. Har sett bägge säsongerna och längtar verkligen efter nästa!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.