lördag 30 juli 2016

Arvet efter dig av Jojo Moyes

Titel: Arvet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-8734-391-9
Original titel: After you
Språk: Svenska
Antal sidor: 403
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen? 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag gillade verkligen Livet efter dig, jag gav den en 4:a i betyg. Det var inte riktigt en fullpott för mig men nästa. Det var inte tänkt från början att Jojo Moyes skulle skriva någon fortsättning på Livet efter dig, men efter att många läsare ville ha en uppföljare på vad hände sedan? Vad hände med Lou? Så skrev Moyes till slut Arvet efter dig.

Jag vet inte jag tycker nog att det inte hade behövts någon fortsättning på Livet efter dig utan Jojo borde bara ha skrivit en annan bok och en annan sorts berättelse istället. Arvet efter dig tycker jag inte riktigt är en värdig uppföljare, och givetvis var förväntningarna höga som inte riktigt infriades.

Jag upplever den som delvis seg, ostrukturerad och att det egentligen inte hände så mycket. Visst tog den sig lite mot slutet, men jag upplevde den ändå en 100 sidor för lång.

*Spoiler* Jag ska vara ärlig jag förstod inte varför Moyes valde att kasta in en okänd dotter. Som för övrigt var för jävla jobbig, jag fastnade inte alls för Lily utan störde mig bara på henne och för att inte tala hur mycket jag störde mig på hennes mamma. Lily var i mina ögon en för jobbig tonåring. Visst fattar jag varför hon är som hon är men nej jag störde ihjäl mig. Och jag fattar helt enkelt inte varför Lou utan att ens känna henne lät henne flytta hem till henne och låta henne hålla på som hon ville, att Lou inte la ner foten. *Slut på spoiler*.

Men visst har man läst Livet efter dig vill man även läsa Arvet efter dig. Och någonstans tycker jag att det var trevlig läsning emellanåt.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Jojo Moyes:
Livet efter dig
Sophies historia
Etthundra mil

6 kommentarer:

 1. Jag har nog bestämt mig för att inte läsa den trots allt. Jag gillade Livet efter dig men känner verkligen att jag inte behöver en fortsättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar nog att även jag hade låtit bli faktiskt.

   Radera
 2. Svar
  1. Skönt att det inte bara var jag ;)

   Radera
 3. När jag läste "Sista brevet från din älskade" blev jag så glatt överraskad, den var så finstämd, spännande och romantisk. "Etthundra mil" var bara sådär tycker jag, jag gillade inte huvudpersonen särskilt mycket och inte hennes agerande. Nu skall jag läsa "livet efter dig", så att jag har läst den innan jag ser filmen. Men jag skippar nog "Arvet efter dig", jag kan tänka mig att den är en mellanbok som inte håller riktigt samma nivå, att döma av din recension.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sista brevet från din älskade har jag kvar här i bokhyllan att läsa, ska läsa den mycket snart tänkte jag.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.