fredag 27 maj 2016

Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen

Titel: Den gränslöse 
Författare: Jussi Adler-Olsen
Förlag: Bonnier Pocket
ISBN: 978-91-7429-507-8
Serie: Avdelning Q #6
Språk: Svenska
Antal sidor: 497
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En telefonsignal skär genom källaren in Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mörck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren på. Några timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala. 

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jussi Adler-Olsens serien om Avdelning Q är en av mina favoritserier. En av seriens bästa behållningar är gänget på Avdelning Q, Carl, Assad och Rose.

Denna var inte lika bra som de andra i Avdelning Q serien och jag känner mig något besviken. Jag uppfattade den även som lite långtråkig med en konstig handling om en flummig sekt. Jag kände att det tog för lång tid tills den blir riktigt spännande och när den väl blev spännande var det för sent. Den var även på tok för lång, många gånger tycker jag inte att det händer så mycket, tempot är mer de sista 100 sidorna. Hade gott gått att korta ner en 150 sidor.

Precis som vanligt så finns det en stor portion humor i denna bok. Man tröttnar inte på gänget på avdelning Q. De är så olika på många plan men passar som ett team som handen i handsken, jag älskar Carl, Assad och Rose. Jag undrar fortfarande vem Assad är, han är en härlig karaktär och en frisk fläkt men jag undrar fortfarande såhär sex böcker senare vad han varit med om.

Jag gillar annars verkligen Jussi Adler-Olsens sätt att skriva trots att jag inte tyckte att det här var en av hans bättre böcker. För oss om älskar Avdelning Q är detta förstås ett måste även om jag tycker att de andra i serien håller bättre klass. 

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Jussi Adler-Olsen:
Kvinnan i rummet
Fasanjägarna
Flaskpost från P
Journal 64
Marcoeffekten

2 kommentarer:

  1. Ojdå, det låter ju inte så lovande. Jag har ju tyckt att serien har tappat lite för varje bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här var tyvärr inte lika bra som de övriga i serien och jag kan hålla med om att den tappat lite för varje bok. Hoppas nästa gör en uppsving.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.