tisdag 12 april 2016

Falleri, Fallera, Falleralla av Carin Gerhardsen

Titel: Falleri, Fallerta, Falleralla
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-154-8
Serie: Hammarbyserien #8
Språk: Svenska
Antal sidor: 428
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom. 
Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnat de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt. 

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet. 

Falleri, fallera, falleralla är en rafflande berättelse om trasiga människor och plötsligt uppblossande svärta. Om dem som tar emot och om dem som bara vill ha sina önskningar uppfyllda. Till varje pris. Carin Gerhardsen är tillbaka med den åttonde och avslutande delen i den framgångsrika serie om Hammarbypolisen. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har verkligen älskar den här serien om Hammarbypoliserna. Jag kommer verkligen att sakna Gäddan, Conny och alla deras kollegor. Det är verkligen tråkigt att det här är den sista i serien, men samtidigt tycker jag man ska sluta på topp även om jag inte tyckte att den här avslutande boken är den bästa i serien.

Falleri Fallera Falleralla fortsätter där den förra boken avslutades, vi kastas i stort sett direkt in i handlingen. Störst fokus ligger på polisernas privatliv, för att väva ihop serien. Jag blev lite förvirrad speciellt om Jamal Hamad. Jag minns faktiskt inte alls vad han råkade ut för i förra boken om jag ska vara ärlig. Så jag var helt chockad över hans urspårade livsstil.

Även om jag tyckte minst om den här boken i serien, det var något som fattades så är det ett värdigt avslut på ett toppenserie. Allt vävs snyggt ihop på slutet.
Förhoppningsvis fortsätter Carin Gerhardsen att skriva flera böcker för jag vill verkligen fortsätta läsa henne även om det inte känns så när man läser hennes efterord. Men jag hoppas jag har fel.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn
Vyssan lull
Helgonet
Gideons ring
Hennes iskalla ögon
Tjockare än vatten
 

2 kommentarer:

  1. Den här ska jag snart läsa!! Ska bara läsa några andra som jag vill läsa NU oxå... önskar man kan kunde läsa en bok med varje öga eller någonting ;) Så många böcker som lockar just nu!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så mycket man vill läsa NU :)jag har hela bokhyllan fylld med böcker jag vill läsa nu, nu, nu :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.