lördag 27 februari 2016

Life and Death av Stephenie Meyer

Titel: Life and Death (Twilight Reimagined)
Författare: Stephehnie Meyer
Förlag: Atom
ISBN: 978-03-4900-248-4
Serie: Twilight #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 389
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Celebrate the tenth anniversary of Twilight. This special double-feature book includes the classic novel, Twilight, and a bold and surprising reimagining, Live and Death by Stephenie Meyer. 
Packaged as an oversize, jacketed hardcover "flip book", this edition features nearly 400 pages new content as well as exquisite new back cover art. Readers will relish experiencing the deeply romantic and extraordinary suspensful love story Bella and Edward through fresh eyes. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag trodde egentligen inte att jag skulle läsa “Life and Death” men så kunde jag inte låta bli att köpa den och läsa den ändå. Jag kan helt ärligt erkänna att jag fortfarande älskar hela Twilight sagan, tyckte så mycket om de böckerna när jag läste dem, så de för med sig trevliga läsminnen.

Tio år har gått sedan Twilight släpptes, det firade Stephenie Meyer med att den första boken i serien skulle komma ut i en ny tappning, med omvända könsroller. Alla som var tjejer i Twilight blev killar i denna och alla som var killar blev tjejer med undantag för Charlie och Rene. Stephenie förklarar i början av boken att de fick bli så att då boken är skriven samt utspelar sig var det väldigt ovanligt att papporna fick vårdnaden om sina barn i en skilsmässa. Edward har blivit Edythe och Bella har blivit Beau.

Gillar man Bella och Edward så kommer man gilla Edythe och Beau. Storyn är i stort sätt detsamma förutom slutet som är omgjort. Visst gillar jag inte Life and Death lika mycket som Twilight med det är helt ok läsning på en historia som man kan så väl.
Visst tog den längre tid att läsa än normalt för mig men det var för att jag blev förvirrad helt enkelt med alla dessa ombytta könsroller. Eftersom jag kan Twilight så väl kunde hjärnan inte låta bli jämföra med den. Jag blev överraskad av slutet och tyckte faktiskt det var ett bra avslut.

Betyg: 3 av 5.

8 kommentarer:

 1. Kul att du gillar Twilight fortfarande! Jag vågar inte läsa om dem eller denna, just för att jag dyrkade Twilight när de kom ut och jag tror inte riktigt att jag skulle uppskatta dem på samma sätt idag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :)) Då är det bäst att inte läsa om dem :) har nog varit så för en del att när de läst om dem sen på senare år att man inte uppskattade dem på samma sätt som första gången man läste dem :)

   Radera
 2. Jag gillade "Liv och död" massor!
  Kram Cissi

  SvaraRadera
 3. Jag tycker boken är lite svår att ta sig igenom pga namnen, jag fastnar och måste fundera på vem som är vem så ofta :/ Men längtar efter att få läsa slutet och gillade man twilight så gillar man den här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite svårt för mig med med tanke på att man kan original historien så väl. Men den var absolut värd att ta sig igenom :)

   Radera
 4. 14 åringen i mig vill så gärna läsa den här då jag älskade twilight när jag läste dem, får se om jag plockar upp den eller inte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte absolut det var en värd bok att läsa :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.