söndag 21 februari 2016

Fyrvaktaren av Camilla Läckberg

Titel: Fyrvaktaren 
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-254-2
Serie: Fjällbacka #7
Språk: Svenska
Antal sidor: 360
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.

Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.

Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den och att de har något att berätta för de levande. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har verkligen tyckt om Läckbergs böcker, de är bra tidsflykt för stunden, de har haft bra handling och skildring. Men det här är den första av hennes böcker som jag kände att jag blev besviken på, det här var helt enkelt inte hennes bästa.

Precis som många andra deckarförfattare är Läckberg svag att hoppa mellan nutid och dåtid. Jag har inga problem med det utan tycker det är helt ok, dock funkar det inte i Fyrvaktaren. De parallella handlingarna blev både ointressanta och röriga. Historien i dåtid kändes bara så himla överflödig. Hela den här spökhistorien var bara så himla konstig och inte alls passande för en deckare. Och slutet på dåtiden föll helt och hållet platt.

Själva mordhistorien är oerhört tunn och jag kände även att det var en seg bok emellanåt. Stort plus dock att det är mindre barnprat i denna bok och att Erika inte lägger näsan i blöt lika mycket i denna som i tidigare böcker.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Camilla Läckberg:
Isprinsessan
Predikanten
Stenhuggaren 
Olycksfågeln
Tyskungen
Sjöjungfrun

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att Läckberg är lite ojämn. Hon är strålande i vissa böcker och mindre bra i andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här vart jag allt besviken på. Hoppas nästa i serien väger upp denna besvikelse.

   Radera
 2. Jag måste hålla med ovanstående talare, detta var en besvikelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja denna var faktiskt verkligen en besvikelse.

   Radera
 3. Hejsan! Så roligt att finna någon som verkligen har lagt ner mycket jobb på sina recensioner och jag känner mig som en stor parantes då jag har så många böcker att skriva om men tappar liksom lusten till de. Men tagit upp de igen.

  Satt precis idag och skrev om denna bok på min sida och hade kanske inte lika lika sån upplevelse över den att jag var besviken men den är inte alls i klass med övriga romaner som hon har skrivit.

  Jag fortsätter att följa dig och länkar till min blogg som inte alls är i närheten av detta. https://www.devote.se/bokbrunnen

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.