söndag 24 januari 2016

Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen

Titel: Tjockare än vatten
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-099-2
Serie: Hammarbyserien #7
Språk: Svenska
Antal sidor: 388
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Hon lämnade dörren på glänt och steg fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan. När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset. Mellan henne och den stänga dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna. Hon skulle dö.

Ingen i kriminalkommisarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte, den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har verkligen gillat de tidigare böckerna i den här serien. Därför hade jag höga förväntningar på denna sjunde del. Men den här hade jag lite svårt att komma in i men efter ett tag lossnade det även om jag inte tyckte om denna lika mycket som de andra samt tycker att de andra i serien har varit något bättre. Måste verkligen ge Gerhadsen en eloge för titeln, en mer passande titel får man leta efter.

Boken börjar med att ett antal katter dödas och placeras ut på betydelsefulla platser. Jag tyckte väl att det blev lite väl mycket fokus på katterna, trots att det hade en mening med det och det är fruktansvärt med djurplågeri kände jag att det var lite väl mycket kring dessa katter. Det är även en väldigt komplicerad och invecklad historia bakom “Tjockare än vatten". Jag kunde inte gissa mig till hur allt hängde samman, hade verkligen ingen aning om hur det skulle sluta. Men Gerhadsen knöt ihop det bra på slutet trots att jag kanske inte tyckte att det var så jätte trovärdigt.

Jag gillar utvecklingen av polisernas privatliv. Visst tycker jag att det blir lite mycket om paret Westman och Hamad. Åter igen tycker jag att Petras fall blir lite väl långdraget. Jag gillar att vi kommer min favorit Gäddan närmare, hade verkligen inte förväntat mig den historien men jag är glad att hon fick lite mer plats i den här boken.

Nu finns bara en bok kvar i den här serien. Jag har inte skaffat den en då jag har alla i pocket så väntar nog på att även den ska komma i pocket så det matchar bokhyllan. Ska bli spännande att läsa även den avslutande delen så småningom, för att se hur hon knyter ihop alla trådar som sakta har börjat vävas ihop.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn
Vyssan lull
Helgonet
Gideons ring
Hennes iskalla ögon

2 kommentarer:

  1. Suck. Du menar inte att det är Petras gamla fall som fortfarande är olöst? Jag vet faktiskt inte om jag klarar den långbänken mer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kände jag med, SUCK. Det räcker liksom nu känner jag. Det blir väl med eller mindre löst här i denna bok, så skönt. Jag får ett nervsammanbrott om det ältas i sista boken.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.