lördag 12 december 2015

Lotus Blues av Kristina Ohlsson

Titel: Lotus Blues 
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-092-3
Serie: Martin Benner #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 435
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Dagen då allt går åt helvete regnar det. En desperat man kommer till advokat Martin Benners kontor och berättar att hans syster behöver hjälp. Det är bara det att systern är död. 
Innan hon tog sitt liv erkände hon fem mord. I tidningarna kallades hon seriemördare och gavs namnet Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse och samtidigt hitta hennes försvunne son Mio.

Martin Benner har det mesta. Karriär, kvinnor, ett litet barn. Men han har också svagheter. Framför allt är han svag för utmaningarna. Och han gör en fasansfull felbedömning i jakten på sanningen. Snabbt förvandlas han från advokat till bricka i ett spel med så höga insatser att han till sist tvingas göra det mest ofattbara av val. 

Lotus Blues är en hårdkokt thriller och den första delen i en serie om två. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har läst samtliga böcker av Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman och Alex Recht, har verkligen tokgillat dem och hon hör till en av mina favoritförfattare.

Lotus Blues och framförallt huvudkaraktären Martin Benner skiljer sig från hennes andra serie. Vilken bok, jag var fast på en gång och gillade verkligen upplägget. Är riktigt imponerad av hennes skrivsätt då den är så annorlunda från hennes tidigare böcker. Lotus Blues är grabbigare/manligare skriven, det just för att den är i jag-form då det är Martin Benner som berättar hela den här otroliga historien. Jag gillade verkligen det här upplägget.

Lotus Blues är som ni kanske förstår en riktigt bladvändare, jag kunde inte lägga ifrån mig den och läste ut den på två dagar, hade det inte varit för jobb hade den blivit utläst samma dag så himla spännande. Ohlsson är en mästare på oväntade svängar och på att bygga upp spänning i en bok.

Huvudpersonen Martin Benner är inte den mest sympatiske personen, han gillar kvinnor, utmaningar, fina bilar, lyx och är allt annat än ödmjuk. Men det finns sidor hos honom som gör att jag ändå gillar honom, framförallt kärleken till hans adoptivdotter som även är hans systerdotter Belle. Jag tycker att han är uppfriskande som huvudperson.

Jag måste verkligen skaffa Mios Blues så jag får veta hur det slutar för Lotus Blues är verkligen en av de bästa deckare jag läst i år. Kristina Ohlsson har lyckats åter igen och den här boken är minst lika bra som hennes föregående böcker.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Kristina Ohlsson:
Askungar
Tusenskönor
Änglavakter
Paradisoffer
Davidsstjärnor

6 kommentarer:

 1. Kul att du gillade den! Jag har den i bokhyllan och har varit sugen ett tag på att sätta igång med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du måste läsa den, riktigt bra bok så du har underbar läsning framför dig.

   Radera
 2. Älskar denna och Kristina Ohlssons böcker! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är helt fantastisk som författare :)

   Radera
 3. Den här var fantastiskt bra och jag köpte Mios blues nästan direkt efter, men den har jag inte läst än...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen en fantastisk bok. Måste verkligen skaffa Mios blues.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.